mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

З чого п'ють чай у різних країнах?

Традиції чаювання в різних країнах

Чай - це не тільки спосіб вгамування спраги, такий напій сприятливо впливає на організм і є невід'ємною частиною традицій різних країн. Чайні церемонії можуть бути яскравим прикладом життєвої філософії цілих народів та поколінь. Чаювання можна назвати комбінацією історії та багатовікових традицій даного народу.

У кожній країні традиції чаювання відрізняються способом приготування напою, подачею та посудом, що використовується для сервірування. Наприклад, в Англії для чаювання використовують чашки зі блюдцями, а в Японії чай подають у спеціальних піалах. У цій статті ми розберемо традиції чаювання в найбільш популярних країнах, жителі яких не можуть уявити своє життя без чаю.

Китайські чайні церемонії: чашки ча бей та гайвань.

У Китаї чай п'ють із спеціальних піал, які називають чабей. У давнину невеликі глиняні миски використовували як для подачі рису, так і для сервірування чаю. Згодом чабей перетворилися на вишукані порцелянові піали з оригінальним розписом. Спочатку чай заварюють у невеликому чайнику та розливають у піали.

Гайвань є ємністю з кришкою і блюдцем, яку виготовляють з порцеляни, скла або кераміки. Такий посуд для мешканців Піднебесної символізує гармонію трьох основ: землі, неба та людини. Ємності об'ємом від 80 до 200 мл використовують як заварювання, так пиття чаю.

Японські традиції: чашки тяван

Жителі Японії мають давні традиції чаювання. Мистецтво чаювання було дуже поширене серед самурайської еліти. Японці п'ють чай із спеціального посуду (чашки тяван) без додавання цукру чи молока. Ми підібрали для вас цікаві факти про особливості японського чаювання:

  1. Чашка-піала тяван є повноправним учасником церемонії, до неї звертаються на ім'я.
  2. Для виготовлення чашок використовують високоякісну кераміку чи фарфор.
  3. Важливому гостю вручають найпрестижніший посуд.
  4. Тяван відрізняється компактністю та практичністю: така чашка повинна легко поміщатися у руці.
  5. Ще однією з відмінних рис тяван є відсутність ручки.
  6. Японські чашки для чаювання можуть мати невелику ваду (нерівний малюнок, виступаючий шматочок глини, сліди від руки майстра) і в цьому головна їхня особливість, адже японці вважають, що краса не ідеальна.
  7. Класичні чашки тяван в основному виготовляються вручну, а також мають тавро майстра.

Англійські чайні традиції

Фарфорова чашка та блюдце є обов'язковими атрибутами для церемонії чаювання по-англійському. При цьому замість фарфорового посуду також часто використовують фаянсову, яка теж відрізняється легкістю, красивим декором і невибагливістю у догляді. Для чаювання також використовують молочники, цукорниці та заварники.

Чай з молоком – улюблений напій англійців уже кілька століть. Щоб створити особливу атмосферу, чай подають у однакових білих чашках із блюдцями, які прикрашені квітковим декором та оригінальним малюнком. Декорований посуд перетворює звичайну церемонію чаювання на приємне проведення часу з близькими людьми за чашкою чаю.

Чаювання на сході: склянки-армуди

У Туреччині, Азербайджані, Ірані та інших східних країнах прийнято пити чай в армудах, які обов'язково мають подаватися на блюдечку. Армуд дозволяє розкрити аромат та смак напою завдяки грушоподібній формі: у верхній частині напій остигає, а в нижній довгий час залишається гарячим. Серед головних особливостей армудів необхідно виділити:

  • грушоподібна форма, яка також нагадує тюльпан;
  • середній обсяг сягає 160-180 мл;
  • можлива наявність ручки та металевого підсклянника;
  • прозорі стіни;
  • матеріал виготовлення - жароміцне скло, кришталь або фарфор;
  • різнокольоровий квітковий Орнамент;
  • декорування позолотою або дорогоцінним камінням.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Посуд для офісу
    Як зберігати фарфор?
    Як правильно заварювати чай?
    Капсульне дно посуду: що це означає?