mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Який посуд підлягає утилізації?

Строк служби кухонного посуду

Кожен предмет кухонного посуду має власний термін експлуатації. Термін придатності посуду залежить від особливостей матеріалу виготовлення та частоти використання цього предмета. Рекомендується змінювати посуд тоді, коли матеріал застарів, пошкоджений або не підходить для експлуатації.

Кухонне начиння також необхідно змінити у разі покупки нової плити. Наприклад, для приготування страв на індукційній плиті слід використовувати посуд із спеціальним маркуванням. При частому використанні може постраждати зовнішній вигляд посуду та покриття.

Особливості утилізації посуду, виготовленого з різних матеріалів

Фахівці рекомендують хоча б раз на рік робити ретельний огляд кухонної шафи та перевіряти справність посуду. Пошкоджений посуд не тільки займає місце на кухні, але також є незручним у використанні, а іноді й небезпечним для людини. Залежно від матеріалів виготовлення посуд може становити різну небезпеку, якщо пошкоджене кухонне начиння вчасно не замінити:

  1. Керамічна. На керамічному посуді легко можуть з'явитися сколи та тріщини. У місцях ушкодження можуть накопичуватися бактерії та інші мікроорганізми. Крім того, можна поранити руку під час експлуатації тріснутих керамічних тарілок.
  2. Антипригарний посуд. Пошкоджене антипригарне покриття може утруднити процес приготування їжі, а також стати причиною отруєння, оскільки частинки пошкодженого покриття можуть потрапити до організму.
  3. Емальована. Емальоване покриття відрізняється екологічністю та зручністю у використанні. Однак на пошкодженому емальованому посуді при попаданні вологи може утворитися корозія. Також частинки емальованого покриття можуть потрапити в організм та порізати ротову порожнину.
  4. Алюмінієва. При незначних ударах на старих алюмінієвих каструлях утворюються вм'ятини, через які дно не стикається з поверхнею плити, що збільшує час нагрівання їжі.
  5. Чавунна. За відсутності регулярного догляду на чавунному посуді може з'явитися іржа, яку можна видалити в домашніх умовах. Однак подряпаний чавунний посуд краще не використовувати, щоб убезпечити себе від можливих порізів.

Який посуд слід утилізувати?

Багато посуду не буває, проте насамперед варто віддати перевагу якісному посуду на вашій кухні. Непридатного кухонного начиння з дефектами краще позбутися відразу, щоб убезпечити себе і своїх близьких від можливих травм або порізів. Пропонуємо ознайомитися з невеликим списком посуду, що підлягає утилізації:

  • сковорідки з подряпаним антипригарним покриттям;
  • порцелянові чашки або блюдця з тріщинами;
  • ножі із пошкодженням леза;
  • вигнуті столові прилади;
  • каструлі з пригорілими стінами або дном;
  • старий посуд, який непридатний до використання;
  • обгоріле кухонне начиння.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати ложку для морозива?
    З чого п'ють чай у різних країнах?
    Посуд для офісу
    Як зберігати фарфор?