Як вибрати ложку для морозива?
Як правильно користуватись ложкою для морозива?
Спочатку ложки для морозива використовували кухаря виключно для професійних цілей. Згодом такий аксесуар почали використовувати у домашніх умовах. Ложка для морозива зручна тим, що дозволяє формувати кульки з точністю до грама.
Також такий інструмент дозволяє швидко приготувати смачні десерти та зробити оригінальну для них прикрасу. Ложки із дозатором допомагають сформувати однакові порції морозива чи інших видів десерту. Головними перевагами ложок для морозива є багатофункціональність, ефективність та практичність у використанні.
Види ложок
Ложка для морозива дозволяє красиво викласти на блюдце однакові порції всіма улюбленими ласощами. Порційну ложку традиційно використовують у ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. Найчастіше механічні ложки для морозива виготовляють із металу, пластику або порцеляни. Залежно від особливостей конструкції ложки для морозива поділяють на:
- Паркувальник або нуазетка. Паркувальник має загострені краї та отвір по центру чаші, щоб швидко звільнити чашу приладу від вмісту. Часто порційна ложка з дозатором має кільце, за допомогою якого нуазетку можна зручно підвісити на полиці.
- Ложка для морозива із виштовхувачем. Автоматична конструкція такої ложки дозволяє створювати кульки як із морозива, так і з різноманітних фруктів та овочів, фаршу та тіста.
- Ложка із підігрівом. Завдяки такому пристосуванню з підігрівом можна швидко формувати кульки, що збільшує швидкість подачі страв. Також морозиво не прилипає до поверхні ложки з таким механізмом.
- Ложка-формочка. Довгі ложки з різноманітними формами дозволяють прикрасити десерт квітами, листочками, птахами та іншими фігурками.
Критерії вибору ложки для морозива
Ложка для морозива є незамінним аксесуаром у ресторанах та кафе. Такий функціональний предмет не займає багато місця та ідеально справляється з формуванням кульок морозива однакового розміру. При покупці ложки для морозива слід звернути особливу увагу на:
- матеріал виготовлення, який має відрізнятися високою якістю та міцністю;
- виробника;
- особливості конструкції;
- зносостійкість виробу;
- розмір інструменту;
- колір та форму;
- відсутність дефектів лежить на поверхні ложки.
Теги кухонная посуда
Другие статьи
З чого п'ють чай у різних країнах?
Посуд для офісу
Як зберігати фарфор?
Як правильно заварювати чай?