mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Із чого п'ють лікер?

Варіанти подачі лікеру

Для максимального розкриття смаку лікер рекомендують пити невеликими ковтками, тому для дегустації лікеру необхідно вибирати спеціальний посуд. Для подачі лікеру використовують чарки маленького об'єму, які зазвичай виготовляють із кольорового скла. Традиційно лікерні чарки мають циліндричну форму та об'єм до 30-40 мл.

Класичні чарки для лікеру бувають двох видів: кришталеві або скляні. Посудини для подачі лікеру нагадують зменшену копію келиха для вина, проте мають більш витягнуту ніжку. Оскільки лікер має насичений смак із нотками шоколаду, ягід, горіхів, фруктів чи ароматних трав, його використовують як основу багатьох коктейлів.

Що таке шот та хот-шот

Шот - невелика склянка з прямими стінками, яка має об'єм до 100 мл. Шот-чарки можна зустріти в будь-якому барі, їх використовують для подачі міцних напоїв: текіли, рому, горілки. Класичні шоти мають циліндричну форму з прямими стінками та відрізняються наявністю товстого дна.

Стопка хот-шот виготовляється з вогнетривкого скла та призначається для ефектної подачі алкогольних коктейлів, які підпалюють. Напої, які подають у хот-шотах, випивають залпом, тому такі стоси зазвичай мають невеликий об'єм. Хот-шот відрізняється чудовою прозорістю і має звужену донизу форму.

З яких матеріалів виготовляються лікерні чарки

Основними матеріалами для виготовлення чарок для лікеру вважають кришталь, скло та кришталеве скло. Чарки з таких матеріалів мають гарний зовнішній вигляд і повністю розкривають смак та аромат напою. Особливості чарок, виготовлених із різних матеріалів:

  1. Скло.
  2. Скляні чарки відрізняються невисокою вартістю, різноманітністю розмірів та форм, а також екологічністю та безпекою. Чарки зі скла легкі, вишукані та ідеально підходять для прикраси святкового столу.

  3. Кришталь.
  4. Серед переваг кришталевих чарок виділяють наявність алмазних граней, неповторний блиск та оригінальний декор. Завдяки використанню свинцю при виготовленні кришталевих виробів кришталеві чарки стають більш пластичними і отримують неповторний кришталевий блиск. Чарки з кришталю без додавання свинцю відрізняються екологічністю, абсолютною прозорістю та тонким мелодійним звучанням. Якість кришталю можна визначити за наявності візерунків чи іншого декору, нанесеного вручну.

  5. Кришталеве скло.
  6. Кришталеве скло поєднує в собі переваги кришталевого та скляного посуду. Такі чарки мають зразкову прозорість, а також видають мелодійний дзвін кришталю.

  7. Срібло.
  8. Срібні чарки для лікеру зустрічаються дуже рідко і в основному виготовляються на замовлення. Чарки зі срібла відрізняються довговічністю, універсальністю та ексклюзивним дизайном. Крім того, срібні вироби мають антибактеріальні властивості, і чудовий зовнішній вигляд. Лікерні чарки зі срібла стануть ідеальною прикрасою святкового столу.

  9. Порцеляна.
  10. Порцелянові чарки для лікеру відрізняються легкою вагою, простотою у догляді, практичністю та довговічністю. Посуд із порцеляни здатний довго зберігати тепло, тому ідеально підійде для подачі гарячих коктейлів, до складу яких входить лікер. Також чарки з порцеляни безпечні для здоров'я, екологічні і не схильні до старіння. Однак головною перевагою порцелянового посуду вважають високу якість та міцність.

Які бувають чарки за розміром та формою

Чарки призначені для вживання алкогольних напоїв. Завдяки особливій формі та розміру така посудина дозволяє повністю розкрити смакові якості напою та насолодитися його ароматом. Залежно від розміру та форми чарки існують такі типи чарок:

  • Лікерна чарка: місткість до 40 мл, циліндрична або округла форма чаші.
  • Коктейльні чарки: 80-120 мл, квадратна або кругла форма.
  • Мадерна чарка (75 мл): використовується для подачі десертних вин, хересу, портвейну, мадери.
  • Рейнвейні чарки (100-150 мл): призначена для розливу сухих та напівсухих вин. Рейнвейна чарка відрізняється високою ніжкою з широкими краями, які розходяться убік.
  • Лафітна чарка (100-125 мл): маленький келих на довгій ніжці підходить для подачі червоного вина.
  • Коньячні чарки (75-250 мл): широкий келих на маленькій ніжці.
  • Горілка (50 мл): підходить для спиртних напоїв, настоянок та наливок. Форма - стінки чарки розширюються до верху.

Як доглядати посуд з кришталю

Для того щоб зберегти довговічність і прекрасний зовнішній вигляд кришталевих виробів, потрібно правильно доглядати. Вишуканий кришталевий посуд вимагає особливого догляду і не підходить для очищення посудомийної машини. Ми зібрали для вас кілька простих правил догляду за кришталевим посудом:

  • для миття кришталевого посуду використовуйте миючий засіб або мильну воду;
  • кришталеві чарки не рекомендується мити в посудомийній машині;
  • посуд із кришталю краще мити в теплій воді, адже гаряча вода може призвести до помутніння кришталевих чарок;
  • для очищення кришталю не можна використовувати абразиви та порошки, які можуть подряпати поверхню виробу;
  • для відновлення блиску кришталевий посуд рекомендують хоча б раз на місяць протирати спиртом або оцтом, також з цією метою можна використовувати крохмаль;
  • витирати кришталеві вироби можна за допомогою лляної тканини або серветок із мікрофібри;
  • щоб уникнути поява тріщин і сколів, не можна ставити кришталеві чарки одна на одну (пірамідкою).

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    У якому посуді варити варення?
    У якому посуді маринувати шашлик?
    З якої деревини роблять обробні дошки?
    Як з'явилася обробна дошка?