mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як з'явилася обробна дошка?

Коли з'явилися перші дошки.

Камені з плоскою поверхнею послужили для наших пращурів замість дощок для обробки м'яса. Лише за 200 років почали з'являтися дерев'яні дошки, які виготовляли з берези, дуба, сосни або бука. Такі дошки не відрізнялися довговічністю та практичністю, тому у 40-ті роки минулого століття німець Мюллер запропонував використання пластикових обробних дощок. Пластик відрізнявся гігієнічністю, різноманітністю колірної гами, невеликою вагою та стійкістю до вологого середовища, тому пластикові дошки швидко набули популярності серед домогосподарок.

Згодом з'явилися скляні дошки, однак і дерев'яні вироби не втратили своєї значущості. Наприклад, бамбукові дошки не туплять ніж, не вбирають сторонні запахи і впливають смак їжі. Також дошки з бамбука відрізняються тривалим терміном експлуатації.

Яка обробна дошка краща і як правильно її вибрати

Зверніть увагу, що для зручності на кухні має бути щонайменше 4 різних види обробних дощок: для риби, для нарізки м'яса, хлібна та для нарізки овочів та зелені. Також варто зважити на матеріал виготовлення інструменту. Наприклад, дерев'яна дошка, яка вбирає запахи, не підходить для обробки риби та м'яса. Залежно від матеріалу виготовлення дошки розділяють на:

  • дерев'яні;
  • пластикові;
  • скляні;
  • кам'яні (граніт або мармур);
  • бамбукові;
  • силіконові.

На ринку посуду можна знайти обробні дошки зі спеціальними позначеннями, які вказують на які продукти призначена дошка. Обробні дошки в залежності від призначення можуть відрізнятися за кольором. При виборі обробної дошки слід звернути особливу увагу на:

  1. Особливості матеріалу виготовлення.
  2. Кухонні дошки з бука, дуба або бамбука є гігієнічними, екологічними та зручними. Пластикові дошки не бояться вологи, відрізняються легкістю та міцністю. Скляні дошки відрізняються красивим зовнішнім виглядом, прозорістю та наявністю зручних прогумованих ніжок. Кам'яна дошка має рівну і тонку поверхню, а також має бактерицидні властивості. Силіконові вироби відрізняються гарною пластичністю та тривалим терміном експлуатації.

  3. Розмір.
  4. Найбільш зручними інструментами для нарізки продуктів вважають обробні дошки середнього розміру, адже їх зручно зберігати і такі дошки не займають багато місця на кухні. Для м'яса та риби підійдуть дошки розміром 30-50 см, для інших продуктів краще вибирати інструменти завдовжки 20-30 см.

  5. Ціль використання.
  6. Матеріал, розмір та товщину обробної дошки вибирають залежно від призначення. Існують обробні дошки для риби, м'яса, овочів, хліба, сиру тощо.

  7. Колір.
  8. Часто на просторах інтернету можна зустріти кольорові дошки з різноманітними картинками. Для того, щоб продукти добре було видно, краще віддати перевагу кухонним дошкам чорного, білого, сірого або коричневого кольору.

  9. Товщина виробу.
  10. Для оброблення м'яса та риби з кістками краще вибирати дошки завтовшки не менше 3 см. Для нарізки овочів, хліба або фруктів підійдуть обробні дошки завтовшки 5-10 мм.

  11. Форма.
  12. Професійні кухарі рекомендують використовувати дошки прямокутної форми, яка вважається найзручнішою. Кухонні дошки круглої, овальної або квадратної форми ідеально підійдуть для сервірування та подачі їжі на святковий стіл.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як відмити алюмінієву каструлю?
    Як відмити сковорідку від нагару?
    Як вибрати пляшку для води?
    Як прибрати запах із пластикової пляшки для води?