mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

З яких келихів п'ють ром?

У чому прийнято подавати та пити ром

Ром - міцний спиртний напій, який отримують у процесі бродіння патоки або очеретяного сиропу. Батьківщиною піратського напою є Кариби. Ром класифікують залежно від ступеня витримки:

  • Світлі роми – не витримані роми (Gold, Black).
  • Бурштиновий ром - витримка трохи більше 5 років.
  • Темні роми – витримка у дерев'яних бочках довше 5-7 років.
  • Також виділяють морські роми, ароматизовані та роми з підвищеною фортецею.

Ром можна подавати по-різному. Правила подачі залежать від того, у чистому чи розбавленому вигляді подаватиметься напій. Ром прийнято вживати у невеликих дозах з невеликих келихів об'ємом 40-50 мл. Як правило, келих заповнюється не більше ніж на дві третини.

Для вживання рому підійдуть прозорі склянки з товстим дном, які виготовляють із міцного скла. Стінки судини не повинні бути дуже товстими, щоб напій міг нагрітися за рахунок тепла долонь. Щоб краще відчути смак напою, ром слід потримати трохи у роті, а не ковтати залпом.

Традиційно білий ром подають із сирною або м'ясною нарізкою, оливками, морепродуктами, канапе або з фруктами. Чорний ром має більш пряний смак і подається разом з цитрусовими, чорним шоколадом, горіхами, сиром та м'ясними делікатесами. Для того щоб знизити міцність рому і зробити м'якший смак, можна додавати в напій лід, содову, сік, імбирний ель або газування.

Види келихів для подачі рому

Келихи для рому повинні відрізнятися ідеальною прозорістю та міцною скляною конструкцією. Форма келихів відрізняється залежно від часу подачі, міцності рому, смаку та аромату. Залежно від форми виділяють такі види ємностей для подачі рому:

  1. Стопки для шотів.
  2. Невеликі чарки для алкогольних напоїв ідеально підійдуть для вечірок.

  3. Old-fashioned.
  4. Класичний келих без ніжки з товстим дном та прямими стінками підійде для тих, хто любить пити розведений ром, наприклад, з кубиками льоду.

  5. Highball.
  6. Завдяки товстому дну та міцним високим стінкам вміст склянки довше залишається холодним. Хайбол для подачі коктейлів на основі рому.

  7. Сніфтери.
  8. Сніфтер або коньячний фужер відрізняється кулястою формою та наявністю маленької ніжки. Щоб розкрити весь букет смаку напою, перед вживанням рекомендується деякий час потримати келих у руках.

  9. Келихи-бордо.
  10. Келихи-бордо об'ємом до 0,3 л мають форму тюльпану, завдяки чому повністю розкривається смак та аромат напою.

  11. Рокс.
  12. Келихи рокс відрізняються стінками, що розходяться догори, і потовщеним дном.

  13. Irish glass
  14. Кухоль на невисокій ніжці тюльпаноподібної форми з товстими стінками застосовується для приготування гарячих коктейлів з додаванням рому.

Як вибрати правильні келихи для рому

Вибір келиха для рому залежить від сорту та якості напою. Ром можна подавати як у звичайних стосах, так і у спеціальних келихах. При виборі келиха для рому зверніть увагу на такі фактори:

  1. Якість та особливості матеріалу виготовлення.
  2. Судини для подачі рому виготовляють із міцного скла, яке відрізняється легкістю, міцністю, вишуканим зовнішнім виглядом та простотою у використанні. Скло є хімічно інертним матеріалом, тому скляні келихи не впливають на смак та аромат напою.

  3. Форму келиха.
  4. Традиційно келихи для рому мають циліндричну чи круглу форму.

  5. Наявність декору.
  6. Для прикрашання келихів часто використовують витончене гравіювання, незвичайний візерунок або оригінальний малюнок. Зверніть увагу, що на ринку посуду також представлені серії колекційних келихів, прикрашених дорогоцінним камінням, позолотою та сріблом.

  7. Бренд виробу.
  8. Серед найбільш відомих виробників келихів для рому виділяють Rogaska, Guzzini, Bohemia Jihlava, Schott Zwiesel, Durobor та інші.

  9. Кількість келихів в упаковці.
  10. Для великої компанії краще підібрати набір келихів із 4,6 або 12 штук. Деякі вважають за краще купувати келихи для рому поштучно. Такий варіант підійде для тих, хто любить підбирати та комплектувати посуд самостійно.

  11. Об'єм судини.
  12. Зазвичай келих для рому має об'єм до 50 мл. Однак місткість варіюється в залежності від форми та призначення судини.

  13. Відсутність дефектів.
  14. На поверхні келихів не повинно бути подряпин, сколів та інших ушкоджень.

Як приготувати смачний ром в домашніх умовах

Завдяки ідеальному поєднанню насиченого смаку та дивовижного аромату ром є чудовим варіантом напою для частування гостей. Крім того, домашній ром може стати родзинкою піратської вечірки. Інтернет-магазин Світ посуду підготував для вас кілька порад, як приготувати ром у домашніх умовах:

  • Для приготування рому знадобиться міцна горілка, палений цукор, ваніль, ананас та есенція рому.
  • Спочатку варимо цукровий сироп: розчиняємо звичайний цукор у воді та підігріваємо. Додаємо палений цукор і прибираємо з вогню, щоб вміст каструлі охолонув.
  • Потім до горілки додає есенцію, ваніль, ананас або інші добавки за смаком.
  • Далі змішуємо горілку та цукровий сироп.
  • Наполягати ром необхідно в закупореному скляному посуді протягом місяця.
  • Перед подачею напій слід процідити.
  • Для розкриття насиченого аромату ром рекомендують вживати невеликими ковтками із колою або фруктовим соком.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Із чого п'ють лікер?
    У якому посуді варити варення?
    У якому посуді маринувати шашлик?
    З якої деревини роблять обробні дошки?