mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Капсульне дно посуду: що це означає?

Що таке капсульне дно?

Капсульне дно складається з кількох металевих листів, з'єднаних один з одним за допомогою високої температури та сильного тиску. Різні види металу з'єднані між собою за принципом сендвіча, завдяки чому покращуються властивості посуду. Стінки та дно посуду виготовляють окремо: спочатку виготовляється корпус каструлі, потім багатошарове дно, а потім конструкцію з'єднують.

Капсульне дно є комбінацією різних матеріалів виготовлення (нержавіюча сталь, алюміній, антипригарне покриття), які мають чудові характеристики для приготування страв. На ринку посуду зараз можна купити чайники, каструлі, сковорідки, сотейники та інший посуд із тришаровим, п'ятишаровим або навіть семишаровим дном. Традиційно капсульне дно складається з трьох шарів:

  1. Перший шар виготовляють із міцної та високоякісної нержавіючої сталі, яка дозволяє використовувати багатошаровий посуд на індукційних плитах.
  2. Другий шар складається з алюмінію, який відрізняється гарною теплопровідністю.
  3. Третій шар – це сталь з антипригарним покриттям, яке спрощує процес приготування різноманітних страв.

Переваги посуду з капсульним дном

Страви в каструлях із багатошаровим дном довго залишаються гарячими та не вимагають додаткового підігріву. Також завдяки використанню алюмінію значно покращується теплопровідність виробу. Для того щоб визначитися, чи варто купувати посуд з капсульним дном, варто ознайомитися з особливостями такого кухонного начиння:

  1. Поліпшена теплопровідність дна. Завдяки терморегуляції дна тривалість приготування скорочується в кілька разів. Сковорідки та сотейники з багатошаровим дном одночасно розподіляють тепло по всій поверхні та швидше нагріваються.
  2. Невибагливість у догляді. Зазвичай посуд із багатошаровим дном виготовляють із нержавіючої сталі, на якій не накопичується бруд та бактерії, що значно полегшує догляд.
  3. Значна економія часу. Капсульне дно дозволяє скоротити час приготування страви та зменшити витрати електроенергії або газу.
  4. Довгий термін експлуатації. Наявність товстого дна та міцних стінок сприяє швидкому нагріванню їжі, а також підвищує стійкість виробу до механічних пошкоджень.
  5. Оптимальний процес приготування. Величезну популярність посуду з багатошаровим дном можна пояснити тим, що їжа готується швидко, не перетравлюється і втрачає корисних властивостей.
  6. Універсальність. Каструлі, сковорідки та сотейники з капсульним дном підходять для використання майже на всіх типах плит, у тому числі для індукційних. При виборі посуду для індукційних плит переконайтеся, що він має спеціальне маркування.

Як користуватися посудом із капсульним дном?

Навіть при активній експлуатації посуд з багатошаровим дном здатний зберегти свої найкращі якості протягом тривалого часу. Щоб посуд прослужив на кухні тривалий час, необхідно знати правила використання. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією щодо використання каструль та іншого посуду з капсульним дном:

  • діаметр посуду повинен дорівнювати або трохи менше діаметра конфорки;
  • ємність слід наповнювати не менше ніж на дві третини;
  • у процесі приготування їжі використовуйте кухонні аксесуари, виготовлені з силікону або дерева, щоб уникнути пошкодження посуду;
  • для очищення посуду з багатошаровим дном використовуйте гелі, а не миючі порошкові засоби, які можуть подряпати виріб;
  • перед використанням посуду на електричній плиті рекомендується розігріти конфорку;
  • при готуванні на газовій плиті намагайтеся уникнути контакту стін посуду з відкритим полум'ям;
  • необхідно мити посуд одразу після кожного використання.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як зберігати каструлі та сковорідки?
    У чому готувати плов?
    З яких келихів п'ють ром?
    Із чого п'ють лікер?