mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

У якому посуді варити варення?

Форма та об'єм посуду для варіння варення

Вже давно варення стало одним із улюблених десертів не лише дітей, а й дорослих. Теплі літні дні асоціюються зі збиранням ягід і фруктів, з яких потім готують смачні джеми на зиму. Сьогодні традиція приготування варення не втратила своєї значущості, адже варення з магазинної полиці ніколи не зрівнятися з джемом, приготовленим вдома.

Щоб приготувати смачне та ароматне ягідне варення, потрібно знати, який посуд підходить для варіння варення. Традиційно для виготовлення джемів використовують таз чи каструлю в залежності від кількості ягід чи фруктів. Масивні тази використовують для приготування 5-10 кг ягід та більше, мініатюрні каструльки підійдуть для приготування джему на кілька порцій.

У посуді з якого матеріалу краще варити варення

Для варіння варення не рекомендують використовувати вузькі каструлі з високими стінками, адже така конструкція не дозволяє волозі повністю випаруватися. Також каструлі для приготування джему повинні мати гладке та рівне дно, яке сприяє рівномірному прогріву вмісту каструлі. Також при виборі посуду для варіння варення варто врахувати особливості матеріалу виготовлення:

  1. Мідь.
  2. Мідні тари відрізняються високим рівнем теплопровідності, а також мають прекрасні антибактеріальні властивості. Однак мідні конструкції все рідше використовують для варіння джемів, тому що мідь може окислюватися.

  3. Емальований посуд.
  4. Емальовані вироби екологічні, не потребують особливого догляду та безпечні для людського організму. Емальоване покриття також допомагає зберегти корисні властивості продуктів та не впливає на смак. Крім того, посуд з емальованим покриттям відрізняється довгим терміном експлуатації і стійкістю до високих температур.

  5. Чавун.
  6. Посуд із чавуну більше підходить для смаження. Для приготування варення краще використовувати чавунні ємності з емальованим або антипригарним покриттям. Чавунний посуд не є стійким до впливу кислот, тому не рекомендується варити в чавунній посудині варення зі смородини, вишні та інших кислих ягід.

  7. Скло.
  8. Скляний посуд відрізняється хімічною інертністю, не впливає на смак страви та є стійким до пригорання. Практичний посуд зі скла підійде для виготовлення ягідних джемів.

  9. Алюміній.
  10. Алюмінієві вироби не підходять для зберігання готової їжі, а також можуть вступати в реакцію з кислотами. Алюмінієвий посуд можна використовувати для варіння ягід та фруктів з невеликою кислотністю (слив, яблук, персиків тощо). Також вчасно помішуйте варення, щоб воно не пригоріло і не пошкодило поверхню виробу.

  11. Нержавіюча сталь.
  12. Посуд із нержавіючої сталі є найкращим варіантом для приготування варення. Сталь є хімічно інертним матеріалом, який не піддається утворенню корозії, окисленню та механічним ушкодженням.

  13. Посуд із антипригарним покриттям.
  14. Кухонне начиння може бути з керамічним, титановим, мармуровим або тефлоновим покриттям. Часто для варіння варення використовують мультиварку, проте варто врахувати кілька нюансів. По-перше, антипригарне покриття не є стійким до різких перепадів температури. По-друге, для розливання та перемішування варення не можна використовувати металеві інструменти, які можуть пошкодити поверхню чаші. По-третє, не всі типи антипригарного покриття підходять для того, щоб залишати наполягати масу.

Рекомендації щодо догляду за посудом для варіння варення

Для рівномірного нагрівання рекомендується використовувати посуд із товстим і рівним дном. Після приготування варення каструлю необхідно ретельно вимити та висушити. Пропонуємо ознайомитися з кількома порадами, як правильно доглядати посуд для варіння варення:

  • Для миття посуду не варто вживати порошки, краще вдатися до використання миючого засобу у вигляді гелю.
  • Не рекомендується використовувати абразиви, які можуть подряпати поверхню виробу.
  • Після кожного миття необхідно насухо протирати посуд.
  • Посуд для варіння варення слід використовувати лише за призначенням.
  • Для очищення такого посуду краще використовувати посудомийні машини, а мити посудини вручну.
  • Щоб видалити залишки цукру та сиропу, налийте у казан води та підігрійте його на невеликому вогні.
  • Для очищення посуду для приготування варення не рекомендується використовувати засоби для чищення, до складу яких входить кислота або луг.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    У якому посуді маринувати шашлик?
    З якої деревини роблять обробні дошки?
    Як з'явилася обробна дошка?
    Як відмити алюмінієву каструлю?