mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно заварювати чай?

Загальні рекомендації щодо заварювання чаю

Чай має м'який тонізуючий ефект, а також піднімає настрій і може підбадьорити рано вранці. Також алкалоїди, що входять до складу чаю, які активізують кисневий обмін і підвищують м'язовий тонус без почастішання пульсу. Для повного розкриття смакових та ароматичних властивостей потрібно знати, як правильно заварювати чай. Пропонуємо ознайомитися із загальними рекомендаціями щодо заварювання чаю:

  1. Для заварювання рекомендують використовувати очищену воду, яку не бажано доводити до кипіння, щоб чай мав приємніший аромат.
  2. Зверніть увагу, що температура води та час заварювання відрізняються залежно від сорту чаю.
  3. У попередньо нагрітий чайник насипте заварку і залийте чай гарячою водою кілька етапів: спочатку наповніть 1/3 чашки, а потім 2/3.
  4. Час заварювання чаю – близько 3-5 хвилин.
  5. Якщо вода тверда, краще готувати чай до 10-15 хвилин.
  6. Після заварювання ретельно перемішайте чай.
  7. Для заварювання чаю слід використовувати спеціальний посуд, про який йтиметься нижче.

Який чайник вибрати

При виборі чайника необхідно насамперед звернути увагу до обсяг. Зазвичай для 3-4 осіб достатньо заварника об'ємом 0,5-1 л. Також буде перевагою, якщо чайник матиме подвійні стінки, внутрішнє емальовані та підходить для заварювання на плиті. Крім того, варто звернути увагу на ручку заварника, яка має бути виконана з жароміцних матеріалів. Залежно від матеріалу корпусу заварники мають такі особливості:

  1. Металевий. Чайник із нержавіючої сталі є стійким до появи корозії, а також відрізняється невибагливістю у догляді.
  2. Порцеляновий. Порцелянові, фаянсові та металеві чайники підходять для заварювання чаю шляхом заливання окропу в заварку.
  3. глиняний. Глиняний заварник відрізняється екологічністю, оригінальним дизайном та безпечним матеріалом виготовлення, завдяки пористій структурі якого розкривається смак напою.
  4. Скляний. Скляний заварник ідеально підійде для заварювання крупнолистового чаю. Завдяки прозорості та стильному дизайну, скляні чайники дозволяють милуватися процесом заварювання.
  5. Фаянсовий. Фаянсовий чайник нагадує фарфорові вироби: має гарний декор, звучання, а також гладку поверхню. Крім того, вартість фаянсових виробів набагато нижча, ніж порцелянового посуду.

Рекомендації щодо заварювання різних сортів чаю

Перед тим, як заварювати чай, рекомендується сполоснути заварити гарячою водою і ретельно витерти. Щоб зберегти аромат та корисні властивості чаю, слід поетапно наливати воду та накрити заварник лляною серветкою, яка швидко вбере випаровування. Пропонуємо ознайомитись з особливостями заварювання різних сортів чаю:

  1. Чорний чай. Класичний чорний чай підвищує імунітет та стимулює роботу головного мозку, а також корисний для травлення та роботи судин. Для заварювання чорного чаю потрібно 4-5 хвилин та гаряча вода 95 градусів.
  2. Квітковий чай. Користь квіткового чаю полягає в релаксуючому впливі, а також у тому, що квітковий чай заспокоює і допомагає боротися зі швидкою стомлюваністю. Квітковий чай рекомендують заварювати близько 5 хвилин у гарячій воді 85 градусів.
  3. Білий чай. Напій з білого чаю добре освіжає, покращує метаболізм та ефективно знімає втому. Чайне листя рекомендує наполягати у воді 60-80 градусів від 3 до 7 хвилин.
  4. Зелений чай. Зелений чай покращує гнучкість судин, очищає організм та плавно знижує тиск, регулюючи рівень цукру в крові. Температура води для приготування зеленого чаю має бути 85 градусів, а такий чай заварюється протягом 2 хвилин. Зелений та чорний чай містить багато кофеїну, тому варто відмовитись від вживання даного напою на ніч.
  5. Каркаде. Напій яскравого кольору з квітів гібіскусу має протизапальну та жарознижувальну дію. Заварювати каркаді потрібно у гарячій воді (приблизно 95 градусів) протягом 10 хвилин.
  6. Матч. Поширений у Японії та Китаї чай матчу (маття), який є порошком зеленого кольору, запобігає розвитку раку, сприяє втраті ваги та підвищує ефективність фізичних вправ. Для заварювання матчу необхідно підготувати воду 80-85 градусів, насипати ложечку порошкового чаю та повільно залити гарячою водою. Потім слід занурити у посудину віночок і збивати чай до утворення пінки.
  7. Трав'яний чай. Трав'яний чай має цілющі властивості, якщо вживати його в потрібних дозуваннях. Зазвичай трави заливають водою трохи менше 100 градусів і наполягають протягом 2-10 хвилин, залежно від особливостей рослини.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Капсульне дно посуду: що це означає?
    Як зберігати каструлі та сковорідки?
    У чому готувати плов?
    З яких келихів п'ють ром?