mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

У якому посуді маринувати шашлик?

Навіщо маринувати м'ясо

У процесі маринування м'ясо стає м'якшим і готується набагато швидше. Також маринад зупиняє витікання м'ясного соку у процесі приготування. Крім того, в маринадах є всі необхідні інгредієнти для приготування м'яса (сіль, приправи та сушені овочі).

Після маринування м'ясо не потребує додаткового прожарювання. Промариноване м'ясо є більш ніжним та соковитим, що полегшує та прискорює процес травлення. Понад те, маринад захищає м'ясо від підгоряння. Завдяки маринаду шашлик не буде сухим, не підгоряє та не втрачає корисних речовин.

Як правильно маринувати м'ясо

Маринад є природним консервантом, що допомагає зберегти якість сирого м'яса. Також маринад використовують, щоб надати страві пікантного смаку і аромату, а також розм'якшити м'ясо або рибу. Пропонуємо скористатися наступними порадами, як швидко та правильно замаринувати м'ясо:

  1. Компоненти для прискорення маринування.
  2. Щоб прискорити процес маринування, можна використовувати оцет, вино чи лимонну кислоту.

  3. Особливості посуду.
  4. Перед процесом маринування зверніть увагу на цілісність посуду та якість матеріалу виготовлення.

  5. Тривалість маринування.
  6. Час маринування залежить від сорту м'яса, маринаду, а також способу маринування. У середньому процес маринування займає від 30 хвилин до кількох годин.

  7. Вибір маринаду.
  8. Для приготування шашлику можна використовувати готовий маринад чи натуральні продукти, які знайдуться на кожній кухні. Основою для маринаду повинні виступати кислі продукти (вино, кислі ягоди або фрукти, молочні продукти), олія та приправи.

  9. Що використовувати як натуральний розм'якшувач м'яса.
  10. Щоб розм'якшити м'ясо, можна використовувати кефір, сметану, майонез, вино, мінералку, вино, томатний сік, помідори, ківі та інші кислі ягоди та фрукти.

  11. Підготовка м'яса перед маринуванням.
  12. Перед додаванням маринаду рекомендується мити м'ясо і висушити його, потім нарізати шматочками і додати маринад.

Правильний посуд для маринування шашлику

Щоб приготувати смачний шашлик і не нашкодити здоров'ю, слід уважно поставитися до вибору маринованого посуду. Крім того, для маринування м'яса не рекомендується застосовувати пластикові контейнери або чавунні вироби. Ми підібрали для вас кілька порад щодо вибору посуду для маринування шашлику:

  • Для маринування використовуйте глибоку ємність із кришкою, яка запобігатиме попаданню світла та бактерій усередину посудини.
  • Щоб замаринувати шашлик, необхідно використовувати глиняну, керамічну, скляну або емальовану ємність.
  • Відмінним матеріалом для виготовлення посуду для маринаду є скло.
  • Готовий шашлик можна помістити в посуд з підігрівом, спеціальні ємності або страви для м'яса.
  • При виборі посуду для маринування шашлику зверніть увагу на особливості матеріалу виготовлення, розмір ємності та кришку.
  • Віддавайте перевагу посуду, що не виділяє шкідливі речовини при дії з кислими продуктами, які входять до складу маринаду.
  • Не рекомендується маринувати шашлик у пластиковому, дерев'яному або алюмінієвому посуді.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    З якої деревини роблять обробні дошки?
    Як з'явилася обробна дошка?
    Як відмити алюмінієву каструлю?
    Як відмити сковорідку від нагару?