mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

З якої деревини роблять обробні дошки?

Як вибрати дошку

Кухонна дошка є потрібним інструментом на кожній кухні. Дошки використовують для обробки риби, м'яса, нарізки овочів, хлібобулочних виробів, фруктів та інших продуктів харчування. Обробні дошки можуть бути виготовлені з різноманітних матеріалів та відрізнятися формою, кольором та розміром. Основними критеріями вибору кухонного начиння є зручність у використанні, простота та легкість у догляді та тривалий термін експлуатації.

В основному обробні дошки виготовляють із міцних порід дерева. Деревина відрізняється довговічністю, гігієнічністю, екологічністю та довгою якістю. Однак варто врахувати, що дерево не є стійким до впливу вологи, через яку на виробі може з'явитися пліснява або дошка почне гнити. При виборі кухонної дошки з дерева необхідно звернути особливу увагу на:

  • породу дерева;
  • розмір та форму дошки;
  • особливості матеріалу виготовлення;
  • стійкість до вологого середовища;
  • хімічну інертність;
  • ергономічність;
  • відсутність дефектів та інших вад.

Яка деревина використовується для виготовлення кухонних дощок

У процесі виготовлення кухонних дощок використовують різноманітні породи дерев, які мають свої переваги та недоліки. Наприклад, березові та вишневі кухонні дошки мають оригінальний дизайн та гарну гладку поверхню. Серед найбільш популярних порід дерева для виготовлення обробних дощок виділяють:

  1. Сосна.
  2. Обробні дошки із сосни мають низьку ціну та середню якість. На м'якій структурі дерева можуть залишитись сліди від ножа. Також дошки із сосни можуть мати специфічний запах смоли.

  3. Бук.
  4. Дошки з бука відрізняються міцністю, твердістю та червонуватим відтінком. Як і всі дерев'яні дошки букові вироби добре вбирають вологу, тому їх краще застосовувати для нарізки сухих продуктів, наприклад, хліба.

  5. Горіх.
  6. Горіхові кухонні дошки мають рівну і велику текстуру, а також мають розкішний колір і малюнок.

  7. Акація.
  8. Щільне і тверде дерево з червоним відтінком використовують для виготовлення міцних дощок з чудовими характеристиками.

  9. Дуб.
  10. Дубові дошки мають антибактеріальні властивості та високу якість. Дерево відрізняється зносостійкістю та щільною структурою, завдяки чому може гарантувати тривалий термін експлуатації. Вартість дубової обробної дошки висока, проте якість та стійкість до вологого середовища гарантовані.

  11. Ясен.
  12. Завдяки шовковій структурі та гарній щільності, дошки з ясена гарантують практичність та довговічність.

  13. Гевея.
  14. Низька щільність структури та виділення смоли при нагріванні зменшують переваги дощок з гевеї.

Переваги та недоліки дерев'яних дощок

Дерев'яні дошки відрізняються екологічною чистотою, надійністю, зносостійкістю та тривалим терміном експлуатації. Серед переваг дерев'яних дощок також виділяють невибагливість у догляді та безпеку. Крім того, дошки з дерева мають красивий зовнішній вигляд і ідеально вписуються в інтер'єр кухні.

Однак крім перерахованих вище переваг, кухонні дошки з деревини мають свої недоліки. Якісні обробні дошки коштують не дешево, а дошки дешевих матеріалів не відрізняються довговічністю. Також дерев'яні вироби не переносять вологу, а також поглинають сторонні запахи.

При правильному та регулярному догляді дерев'яні дошки прослужать на вашій кухні довгі роки. Наприклад, щоб прибрати глибокі порізи або подряпини, можна використовувати наждачний папір та олію. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією, як доглядати дерев'яні дошки:

  • для різних продуктів мають бути різні дошки;
  • обробні дошки слід мити після кожного використання;
  • після мити дерев'яні дошки потрібно повністю просушити;
  • зберігати дерев'яні вироби краще в скриньках, що добре провітрюються, а краще розмістити на відкритих поверхнях;
  • щоб позбавитися появи тріщин, протирайте поверхню посуду рослинним маслом;
  • використовувати дерев'яні дошки слід виключно за призначенням;
  • усунути неприємний запах дерев'яної дошки допоможе лимонний сік, оцет чи сіль.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як з'явилася обробна дошка?
    Як відмити алюмінієву каструлю?
    Як відмити сковорідку від нагару?
    Як вибрати пляшку для води?