mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

У чому готувати плов?

Що являє собою традиційний плов?

Відома узбецька страва вже давно стала улюбленим частуванням у багатьох країнах. Страва відрізняється насиченим смаком, ароматом східних спецій та поживними властивостями. Головними компонентами традиційного плову є розсипчастий рис та соковите м'ясо (баранина). Існує безліч видів плову, тому інгредієнти можуть змінюватись в залежності від регіону або смакових уподобань. Наприклад, замість рису часто вживають булгур, перлову кашу, пшеничну крупу, горох чи сочевицю. Замість баранини можуть використовувати курку, свинину чи інші сорти м'яса.

Секрет смачного плову полягає у способі його приготування. Щоб домогтися необхідної консистенції та традиційного смаку страви, спочатку необхідно обсмажити всі інгредієнти, а потім почати процес томлення. Також важливу роль у процесі приготування плову відіграють спеції та спеціальний посуд, який допомагає розкрити смакові якості кожного інгредієнта.

Як правильно вибрати казан

Класичним посудом для приготування плову вважається чавунний казан з напівкруглим дном та двома ручками з боків. Традиційно плов готують у казані на природі. При виборі казана для плову зверніть увагу на:

  1. Форму.
  2. Оптимальним варіантом для приготування плову є казан з напівкруглою формою, яка дозволяє готувати велику кількість плову на відкритому вогні та сприяє рівномірному прогріву.

  3. Об `єм.
  4. Розмір казана слід підбирати залежно кількості дегустаторів.

  5. Наявність кришки.
  6. Кришка служить для того, щоб аромат плову не випарувався при томленні страви.

  7. Матеріал виготовлення.
  8. Найкращим матеріалом для виготовлення казана для плову є чавун. Про особливості чавунного посуду ми розповімо далі. Також казани можуть виготовлятися з алюмінію та сталі.

  9. Виробник.
  10. Серед відомих виробників казанів для плову виділяють Brizolli, Time Eco, Біол, Big Green Egg, Силумін та інші.

  11. Відсутність дефектів.
  12. На поверхні виробу повинно бути подряпин, сколів, порізів чи інших неточностей.

У чому особливість кожного виду посуду для приготування плову

Ємність для приготування плову має бути хімічно інертною: не впливати на смак та запах страви. Крім того, казан повинен бути виготовлений із міцних матеріалів, які відрізняються практичністю, стійкістю до механічних пошкоджень та тривалим терміном експлуатації. Залежно від матеріалу виготовлення посуд для плову поділяють на:

  • Чавунну.
  • Чавунний посуд схильний до появи корозії, а також не підходить для зберігання приготовленої їжі. Тому для приготування плову краще використовувати емальований чавун. Керамічна емаль не окислюється, не вступає в реакції з їжею і має чудові антипригарні властивості.

  • Алюмінієву.
  • Алюмінієвий посуд для приготування плову має бути з товстим дном та стінками, а також мати захисне покриття.

  • Сталеву.
  • Посуд з нержавіючої сталі відрізняється невибагливістю у догляді, довговічністю та стійкістю до появи корозії. Однак казан з нержавіючої сталі не так добре тримає тепло, як алюмінієвий або чавунний, тому доведеться навчитися пристосовуватися до особливостей такого посуду.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    З яких келихів п'ють ром?
    Із чого п'ють лікер?
    У якому посуді варити варення?
    У якому посуді маринувати шашлик?