mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Секрети вибору гарної турки

Історія появи турки

Місткість для варіння кави вперше винайшли в Туреччині і назвали такий посуд джезвою. Перші турки виготовлялися з міді та відрізнялися невеликими розмірами, щоб посудину було зручно перевозити. Адже турецькі кочівники постійно подорожували, і щоб завжди мати змогу підбадьоритися ароматною кавою, вони вигадали джезву.

Сьогодні в Туреччині також прийнято виготовляти джезви із міді, яку покривають оловом чи сріблом. Додатковий шар покриття запобігає появі шкідливих речовин під час нагрівання металу. Ідеальною формою турки є конічна, адже завдяки такій формі утворюється густа піна, а гуща осідає швидше, ніж у інших ємностях.

Матеріал виготовлення турків

Турки мають бути виготовлені із міцного матеріалу, який є хімічно інертним та безпечним для людського організму. На ринку посуду надано безліч варіантів турецької джезви з нержавіючої сталі, латуні, скла, кераміки, алюмінію та інших матеріалів. Кожен із матеріалів виготовлення має свої переваги та недоліки:

  1. Нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь є одним з найміцніших матеріалів для виготовлення посуду. Однак турки з нержавіючої сталі мають слабку теплопровідність.
  2. Мідь. Мідна турка відмінно проводить тепло і сприяє рівномірному нагріванню. Внутрішня частина мідної турки повинна бути захищена додатковим шаром олова або срібла, щоб запобігти проникненню шкідливих речовин та забезпечити чистоту смаку.
  3. Алюміній. Алюміній вважають практичним та зручним у використанні матеріалом виготовлення. Однак алюмінієві турки вбирають сторонні запахи та можуть вплинути на смак напою.
  4. Срібло. Турки зі срібла відрізняються бактерицидними властивостями та міцністю, а також гарантують рівномірне та швидке нагрівання.
  5. Кераміка. У керамічних турках можна приготувати різні сорти кави. Популярність на ринку посуду керамічні вироби набули завдяки високій екологічності, тривалому терміну експлуатації та невибагливості у догляді.
  6. Глина. Ще з давніх-давен для виготовлення турків використовують ісинську глину, завдяки якій кава насичується киснем, за рахунок чого посилюється смак напою.

Як правильно вибрати турку

Якісні джезви можуть стати чудовим варіантом подарунка для любителів ароматної кави. Щоб турка прослужила на вашій кухні довгий час, потрібно знати критерії вибору такого посуду. При покупці турки слід звернути увагу на:

  • правильну форму турки: вузьке шийка, конусоподібні стінки, товсте та об'ємне дно;
  • наявність зручної ручки довжиною 15-20 см, виготовленої із жароміцних матеріалів;
  • якість виробника;
  • дизайн та наявність декору;
  • розмір виробу;
  • відсутність подряпин та інших дефектів на поверхні посуду;
  • характеристики матеріалу виготовлення

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке водневі пляшки для води?
    Який посуд підлягає утилізації?
    Як вибрати ложку для морозива?
    З чого п'ють чай у різних країнах?