mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити алюмінієву каструлю?

Особливості алюмінієвого посуду

Завдяки доступній ціні та невибагливому у догляді матеріалу виготовлення кухонне начиння з алюмінію можна зустріти на кожній кухні. В алюмінієвому посуді зручно готувати їжу, адже каструля швидко нагрівається. Однак алюмінієві каструлі не підходять для зберігання та транспортування їжі.

Частою проблемою власників алюмінієвого посуду є темні плями. Потемніння можуть з'являтися від кислого молока, солоної риби та варіння неочищеної картоплі. У цій статті ми розберемо основні причини забруднення каструль та ефективні способи їхнього очищення.

Причини забруднення каструль із алюмінію

Посуд з алюмінію Деякі продукти здатні викликати почорніння поверхні алюмінієвого посуду, наприклад кислі продукти (томати), картопля в мундирах, а також кип'ятіння води з додаванням солі. Неправильний догляд можна назвати частою причиною забруднення алюмінієвого посуду. Серед найбільш поширених причин забруднення каструль із алюмінію виділяють:

  • відсутність регулярного та правильного догляду;
  • поява нагару;
  • молоко, що пригоріло, та інші продукти;
  • залишки жиру;
  • наліт;
  • тривалий термін експлуатації;
  • темні плями через окиснення.

Для очищення алюмінієвих виробів варто відмовитися від порошків та засобів для чищення, до складу яких входять кислоти або абразиви. Для очищення нещодавніх забруднень можна використовувати миючий засіб або сироватку. Нижче ми підготували коротку інструкцію, як очистити алюмінієву каструлю в залежності від типу забруднення:

  1. Легка чорнота.
  2. Темні плями можна прибрати, натерши їх часточкою лимона або шматочком кислого яблука. Також можна використовувати лимонну кислоту або спеціальні засоби для очищення таких плям.

  3. Пригоріле молоко.
  4. Розчин оцту (склянку) наливаємо в каструлю, додаємо воду і на невеликому вогні доводимо рідину до кипіння. Приміщення повинне добре провітрюватися, по можливості увімкніть витяжку. Після того як посуд охолоне, очищаємо губкою та миючим засобом. Щоб позбутися слідів продуктів, що пригоріли, варто також скористатися подрібненими таблетками активованого вугілля.

  5. Жир.
  6. Жирні сліди можна прибрати за допомогою харчової соди, кухонної солі та миючого засобу. Також нагар допоможе прибрати розчин господарського мила та нашатирного спирту, який слід прокип'ятити у каструльці 10-15 хвилин. Лимонна кислота також допомагає видалити жирний шар на поверхні алюмінієвих каструль.

  7. Вапно.
  8. Щоб позбутися вапняного нальоту, кип'ятимо воду і додаємо туди підлогу пачки лимонної кислоти і залишаємо на 15-20 хвилин. Виливаємо рідину і чекаємо, коли судина охолоне. Далі промиваємо дно та стінки посудини губкою з миючим засобом.

  9. Залишки їжі.
  10. Щоб швидко прибрати їжу, що засохла на стінках алюмінієвої каструлі, налийте всередину води, додайте миючого засобу і залиште на пару годин. Потім промийте каструлю за допомогою м'якої кухонної губки. Для видалення залишків їжі можна скористатися силіконовою лопаткою.

Що робити, якщо алюмінієва каструля окислилася

Пропонуємо кілька порад, як правильно користуватися алюмінієвим посудом, щоб він прослужив довше. По-перше, приступати до очищення алюмінієвого посуду слід після того, як посуд повністю охолонув. Регулярний догляд після кожного використання дозволить продовжити термін експлуатації кухонного начиння. По-друге, для очищення алюмінієвих виробів не можна використовувати жорсткі губки та абразиви, які можуть подряпати поверхню каструлі. Крім того, перед очищенням алюмінієвої каструлі, що підгоріла, рекомендується замочити її у воді разом з миючим засобом. Також варто звернути увагу, що алюмінієві каструлі не підходять для зберігання їжі.

Також у алюмінієвих каструлях не рекомендується готувати кислі та молочні страви. Після приготування продуктів у алюмінієвому посуді їх слід перемістити в іншу ємність, щоб на поверхні каструлі з алюмінію не з'явилися темні плями. Їжа, що зберігається в алюмінієвій посудині, може ввібрати в себе специфічний запах і смак металу. Для очищення алюмінієвих каструль у домашніх умовах часто використовують:

  • лимонну кислоту (прокип'ятити воду та лимонну кислоту в каструлі), часточки лимона або кислі яблука;
  • нашатирний спирт (можна додати мильний розчин);
  • харчову соду (допоможе позбутися нагару);
  • розчин оцту (ефективний спосіб видалення потемнінь);
  • кухонну сіль (сольовий розчин допоможе позбутися темних плям);
  • активоване вугілля (4-5 подрібнених таблеток наносимо на вологу губку та втираємо у забруднену поверхню);
  • господарське мило (натерти на тертці та розчинити у теплій воді).

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як відмити сковорідку від нагару?
    Як вибрати пляшку для води?
    Як прибрати запах із пластикової пляшки для води?
    Богемське скло: історія, види, властивості