mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як прибрати запах із пластикової пляшки для води?

Чому може виникнути неприємний запах у пляшки

Частою причиною появи специфічного запаху у багаторазовій пластиковій пляшці є бактерії. Матеріал виготовлення також впливає на неприємний запах. Намагайтеся купувати пляшки, виготовлені із якісного пластику. Неприємний запах усередині ємності також може виникати через неправильну експлуатацію пляшки.

Також кожен матеріал має свій термін придатності. Пластикові пляшки швидко зношуються. Крім того, наявність подряпин та потертостей на поверхні пляшки може спровокувати появу бактерій та неприємного запаху.

Методи усунення неприємного запаху

Пляшка води

Для очищення пляшки можна використовувати різноманітні засоби, які можна знайти на кожній кухні. Регулярний догляд за пластиковою пляшкою може запобігти появі неприємного запаху. Серед найбільш популярних способів усунення неприємного запаху у пляшці виділяють:

  1. Лимон.
  2. Внутрішню частину пляшки можна очистити за допомогою лимонного соку, зовні пляшку можна протерти часточкою лимона, щоб усунути неприємний запах. Замість лимона можна використовувати розчин лимонної кислоти.

  3. Ванілін.
  4. Використовуйте натуральний екстракт ванілі, не ванільний цукор. Налийте в пляшку чистої води та додайте кілька крапель ванільного екстракту. Закрийте ємність кришкою і через кілька годин злийте вміст і промийте пляшку.

  5. Холодна вода.
  6. Ополосніть пляшку в холодній проточній воді, потім промийте всередині та зовні миючим засобом.

  7. Оцет.
  8. Оцтова кислота допоможе позбавитися неприємного запаху на пластиковому посуді. Розчин миючого засобу та оцту помістити в пляшку, закрити пробкою і добре потрясти. Також можна залишити закриту пляшку на пару годин, а потім вилити вміст і добре вимити посуд теплою водою.

  9. Просування пляшки.
  10. Позбутися неприємного запаху можна за допомогою провітрювання. Спочатку необхідно помити пляшку і залишити її відкритою в місці, що добре провітрюється.

  11. Сода.
  12. Залити в пляшку теплої води, додати чайну ложку соди і щільно закрити посудину, залишивши наполягати всю ніч. Вранці злити воду та кілька разів ретельно промити пляшку.

  13. Вугілля.
  14. Деревне або активоване вугілля помістити в пляшку і залишити на кілька днів. Вугілля добре вбирає сторонні запахи.

Інші методи боротьби із запахом

Профілактика появи неприємного запаху ось у чому. По-перше, після кожного використання пляшку необхідно ретельно промити та висушити. По-друге, не можна залишати всередині пляшки недопиту воду, її треба зливати. Також не рекомендується закривати порожню пляшку, щоб запобігти розмноженню бактерій. Для усунення неприємного запаху в домашніх умовах можна також використовувати:

  • миючі засоби;
  • йоржик або зубну щітку;
  • марганцівку;
  • господарське мило;
  • прогрівання пляшок під сонячним промінням;
  • посудомийну машину;
  • дезинфекцію.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Богемське скло: історія, види, властивості
    Навіщо витирати посуд після миття?
    Користь та шкода мідного посуду
    Як забрати наклейки з тарілок?