mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як забрати наклейки з тарілок?

Навіщо на новий посуд клеять наклейки

Наклеєна на посуд етикетка від виробника не тільки підтверджує оригінальність виробу, але також містить штрих-код або інформацію від виробника. Липкі етикетки також можуть містити інформацію про матеріал виготовлення посуду або вказувати на те, що це кухонне приладдя підходить для миття в посудомийній машині. Однак такі наклейки часто складно прибрати, тому етикетки найчастіше асоціюються з липким шаром, який не піддається видаленню.

Зазвичай наклейки прибирають за допомогою кухонної губки та проточної води. Деякі також використовують абразиви, однак такий спосіб не підходить для посуду, виготовленого із крихких матеріалів. У цій статті ви дізнаєтесь, як прибрати наклейку або липкий шар на тарілці в домашніх умовах.

Як відклеїти наклейку від тарілки

Тарілки

Щоб очистити посуд від наклейки, можна використовувати підручні засоби, які знайдуться на кожній кухні. Щоб знати, як швидко прибрати етикетку, слід звернути увагу на особливості матеріалу виготовлення даної тарілки або іншого кухонного начиння. Пропонуємо ознайомитись з короткою інструкцією, як відклеїти наклейку в залежності від матеріалу виготовлення тарілки:

  1. Скло.
  2. Найкращим способом видалення наклейки на скляному посуді є гаряча вода. Також можна помити тарілку в посудомийній машині, завдяки чому етикетка повністю відшарується від тарілки, а також видаляється липкий шар.

  3. Пластик.
  4. Залишки наклейки на пластикових виробах можна видалити за допомогою гумки або губки. З цією метою також можна використовувати розчинник.

  5. Метал.
  6. На металевих судинах наклейку можна видалити за допомогою олії. Також на місце забруднення можна нанести розчин із соди та миючого засобу та залишити на 5-10 хвилин. Потім змити губкою та теплою водою.

  7. Порцеляна.
  8. Для очищення фарфорових тарілок, блюдець або чашок від етикетки можна використовувати лимонну кислоту та миючий засіб.

  9. Дерево.
  10. Наклейки на дерев'яному посуді прибрати найлегше. Тому достатньо зірвати етикетку та прибрати залишки за допомогою кухонної губки та гарячої води.

  11. Кераміка.
  12. Керамічні вироби можна чистити від липкого шару за допомогою соди або розчину лимонної кислоти та миючого засобу.

Як прибрати липкий шар від наклейки в домашніх умовах

Зазвичай наклейку на тарілці можна відірвати руками, проте позбутися липкого шару під етикеткою буває дуже складно. Найчастіше для видалення залишків клею використовують скоринки цитрусових, гумка або вологі серветки. Серед найбільш популярних варіантів, як позбавитися наклейки на тарілці в домашніх умовах, виділяють.

  1. Масло.
  2. Прибрати наклейку разом із липким шаром допоможе рослинна олія.

  3. Спирт.
  4. Щоб видалити залишки клею, можна нанести спиртовий розчин на забруднені ділянки та підчепити наклейку за допомогою пінцету, ножа чи манікюрної пилки. Робити це потрібно акуратно, щоб не порізатися та не пошкодити покриття тарілки.

  5. Ацетон чи рідина для зняття лаку.
  6. Для швидкого та ефективного видалення наклейки на металевому або керамічному посуді можна використовувати ацетон або рідину для зняття лаку.

  7. фен.
  8. Поступове нагрівання феном допоможе швидко видалити наклейку. Однак такий спосіб не варто використовувати для очищення дерев'яного та пластикового посуду.

  9. Оцет.
  10. Розчин оцту та води нанести на липку основу, трохи почекати та очистити за допомогою кухонної губки.

  11. Скотч.
  12. Прикласти липкий шар скотчу на наклейку та відривати, доки залишки етикетки не будуть повністю видалені.

  13. Сіль дрібного помелу.
  14. Сіль можна застосовувати як абразив. Для очищення липкого шару від наклейки можна використовувати суміш солі та миючого засобу.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як робити кригу для коктейлів?
    Як відмити віск із посуду?
    Як завантажувати посуд у посудомийку?
    Як прожарити чавунну сковорідку?