Як завантажувати посуд у посудомийку?
Принцип роботи посудомийної машини.
Усередині посудомийної машини розташовані спеціальні кошики та лотки, в які потрібно поміщати посуд. На внутрішній стороні дверцят знаходиться ємність для миючого засобу. За допомогою панелі керування можна вибрати відповідний режим та потрібну температуру. Наприклад, режим попереднього миття дозволяє обробити посуд, який накопичувався за день, і прибрати залишки сухої їжі.
Миття посуду відбувається таким чином: нагріта вода разом із миючим засобом під тиском розпорошується по камері і стікає через зливний шланг. Потім слідує етап полоскання, щоб очистити посуд від миючого засобу. Завершальним етапів є сушіння кухонного начиння потоком гарячого повітря.
Головні правила при завантаженні посудомийної машини
Перед завантаженням посуду в машину слід видалити решту їжі, а також знати, як правильно розмістити кухонні предмети. Правила завантаження посудомийної машини допоможуть уникнути поломок інструменту, а також полегшать подальше розвантаження посуду. Інтернет-магазин Світ посуду підготував коротку інструкцію, яка допоможе вам ознайомитись з основними правилами використання посудомийної машини:
- Як розміщувати чашки, склянки та келихи.
- Як правильно укласти тарілки у посудомийці.
- Укладання столових приладів.
- Як краще розкласти велике кухонне начиння.
- Призначення лотків.
- Як підготувати посуд до завантаження посудомийку.
Питний посуд необхідно розміщувати догори дном. Склянки, келихи, чашки або фужери не можна розміщувати в горизонтальному положенні, адже вода таким чином не потраплятиме всередину.
Щоб забезпечити доступ води по всьому бункеру, необхідно розміщувати тарілки великого діаметра по краях, а ємності з меншим діаметром ставити ближче до центру. Для завантаження великих та середніх тарілок чи мисок бажано використовувати нижній лоток.
Під час завантаження столових приладів використовуйте спеціальні контейнери. Ножі повинні бути розташовані лезом вниз, а ложки та вилки не повинні з'єднуватись один з одним.
Сковорідки або деко слід розміщувати боком або в перевернутому вигляді. Також рекомендується не розміщувати габаритний посуд для приготування їжі поруч із тендітними келихами, чашками або тарілками.
Верхній лоток зі спеціальними секціями, тримачами та гратами призначений для келихів, блюдець, склянок або чашок. Нижній лоток зазвичай використовують для тарілок, каструль, сковорідок та іншого об'ємного посуду. Також існує знімний лоток для столових виделок, ножів та ложок.
Для очищення залишків їжі з поверхні тарілок варто скористатися паперовими серветками, вологою кухонною губкою або гумовою лопаткою. Зверніть увагу, що на посуді не повинно бути кісточок, яєчної шкаралупи, зернят або інших залишків їжі, які спричиняють засмічення. Також залишки їжі можуть спровокувати поломку фільтрів.
Поради щодо експлуатації посудомийок
Кухонні вироби з дерева не є стійкими до підвищеної вологості і внаслідок різкого перепаду температури на поверхні можуть з'явитися тріщини. Також не всі типи пластику, що вживається для виготовлення кухонного начиння, підходять для миття в посудомийній машині. Перед завантаженням посуду в посудомийку слід звернути увагу на:
- Миючий засіб.
- Ополіскувач.
- Обмеження.
- Маркування кухонного начиння.
- Розміщення посуду.
- Місткість посудомийної машини.
Зазвичай миючий засіб для посудомийних машин виготовляють як гелю, порошку або таблеток. Порошок вважається найбільш економічним варіантом, у той час як таблетки для миття посуду стали найбільш популярним та ефективним засобом для очищення посуду.
Ополіскувачі захищають кухонне начиння від появи корозії, запобігають появі плям і надають посуду блиску.
Для миття в посудомийній машині не підходить посуд, виготовлений з алюмінію, міді, олова та срібла. Такий посуд окислюється від температури та вологи.
Зверніть увагу, що деякі виробники наносять спеціальні знаки на посуд, який можна мити в посудомийній машині.
Брудніше начиння слід розміщувати в нижньому кошику, а чистіше — у верхньому.
Намагайтеся не завантажувати посудомийку максимум, щоб між кухонними інструментами залишилося трохи місця. Якщо ви завантажуєте в посудомийку мало предметів, краще включити режим половинного завантаження або вибрати відповідну програму.
Посудомийні машини стали незамінними помічниками на кухні. При правильному і регулярному догляді посудомийна машина прослужить вам довгий час. Пропонуємо ознайомитись з короткою інструкцією з експлуатації посудомийних машин:
- щоб уникнути появи грибка всередині посудомийки, рекомендується періодично її провітрювати;
- при частому використанні програм з невеликою тривалістю може з'явитися накип та жирні шари, тому рекомендується хоча б двічі на місяць використовувати програми з більшою тривалістю миття;
- регулярно очищайте фільтри та розбризкувачі;
- намагайтеся періодично очищати ущільнювачі на дверцятах машини;
- миючий засіб можна використовувати для очищення жирних плям;
- передні двері машини не можна відчиняти під час роботи пристрою;
- Для миття різного посуду бажано використовувати найбільш вдалий режим.
Теги столовая посуда кухонная посуда
Другие статьи
Як прожарити чавунну сковорідку?
У чому носити їжу на роботу та до школи?
Посуд із жароміцного скла: види та поради щодо вибору
Як вибрати банки та контейнери для круп?