mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як прожарити чавунну сковорідку?

Навіщо гартувати чавун

Чавунна сковорідка є найкращим варіантом посуду для приготування плову, курочки, запіканок, риби та інших смаколиків. Чавунний посуд відрізняється тривалим терміном експлуатації, проте схильний до механічних пошкоджень. Щоб захистити метал від вологи та очистити поверхню перед першим використанням сковорідки, потрібно очистити поверхню та створити захисний шар.

Прожарювання чавунної сковорідки - найкращий спосіб видалити залишки технічного мастила і створити антипригарний шар. Наприклад, за допомогою олії можна захистити чавун від впливу перепадів температури та зробити гладку поверхню. Чавунний посуд краще мити вручну.

Як підготувати чавунну сковорідку до прожарювання

Сковороди

Варто пам'ятати, більшість виробників чавунних сковорідок вказують в інструкції, як правильно підготувати посуд до експлуатації. Важливо! Для прожарювання не рекомендується використовувати індукційні плити. У процесі прожарювання випаровується технічне змащення, тому перед прожарюванням сковорідки необхідно обов'язково включити витяжку та переконатися, що приміщення добре провітрюється. Серед найбільш поширених способів прожарювання чавунного посуду виділяють:

  1. Прожарювання сіллю.
  2. У вимиту і суху сковорідку насипте велику кухонну сіль (не до країв) і поставте на розігріту конфорку. Поступово перемішуйте сіль дерев'яною лопаткою, доки сіль не почне змінювати колір (не менше 10 хвилин). Вимкніть сковороду та обережно викиньте сіль. Охолоджену сковороду протріть паперовим рушником, поставте на плиту і розігрійте на невеликому вогні. На поверхню сковорідки рівномірно нанесіть шар олії за допомогою силіконової пензлика.

  3. Прожарювання за допомогою олії.
  4. Щоб створити антипригарний шар, в чавунну сковорідку налийте рафіновану олію і розігрійте до кипіння на невеликому вогні. Прожарюйте чавунну сковорідку близько 20-25 хвилин, періодично похитуючи, щоб масло рівномірно розподілилося по поверхні. Зачекайте, поки сковорідка охолоне і вилийте вміст.

  5. Гартування в духовці.
  6. Розігрійте духовку до 150 градусів і помістіть на решітку чисту сковорідку з жаростійкими ручками догори дном на 30 хвилин. Далі акуратно витягніть гарячу сковорідку і змастіть олією, знову помістіть посудину в духовку на півгодини. Жирні сліди можна забрати за допомогою паперових серветок, як тільки сковорідка повністю охолоне.

  7. Комбінування варіантів.
  8. Насипте сіль і прожарюйте сковорідку 15 хвилин, потім викиньте сіль і насухо витріть поверхню посудини. Потім налийте масло|мастило| і прогрівайте сковорідку ще 10-15 хвилин|мінути|. Вилийте масло|мастило|, помийте сковорідку і помістіть її в розігріту духовку на 10 хвилин|мінути|.

Загальні рекомендації, яких варто дотримуватися за будь-якого способу прожарювання

Перед прожарюванням чавунної сковорідки уважно огляньте поверхню виробу, на якій не повинно бути сколів, подряпин та інших дефектів. У процесі прожарювання чавунні вироби стають безпечнішими і набувають захисного антипригарного шару. Ось кілька порад, які полегшать процес прожарювання чавунної сковорідки:

  • при нагріванні масла будьте уважні, адже це речовина, що легко займається;
  • для прожарювання краще використовувати сіль середнього або великого помелу, без вмісту додаткових речовин;
  • для безпеки сіль або олію слід прибирати після того, як вони охолонуть;
  • олію і сіль після прожарювання не можна вживати в їжу;
  • для очищення чавунної сковорідки не рекомендується використовувати абразивні речовини;
  • для миття використовуйте звичайну мочалку або губку;
  • добре провітріть приміщення.

    Другие статьи
    У чому носити їжу на роботу та до школи?
    Посуд із жароміцного скла: види та поради щодо вибору
    Як вибрати банки та контейнери для круп?
    Як забрати запах обробної дошки?