mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Посуд із жароміцного скла: види та поради щодо вибору

Що таке жароміцне скло?

Жароміцне або термостійке скло є якісним матеріалом, що відрізняється стійкістю до високих температур. Структура жароміцного скла не сприйнятлива до відкритого вогню, тому посуд із жароміцного скла ідеально підходить для використання в духовці. Жароміцне скло традиційно використовують для виготовлення форм для запікання, каструль та кришок.

Посуд з такого матеріалу екологічно безпечний, не впливає на смак і запах їжі, а також стійкий до появи корозії або накипу. Жароміцне скло також відрізняється довгим терміном експлуатації. Крім того, посуд із термостійкого скла можна використовувати для приготування, розігріву та подачі страв на стіл.

Переваги посуду з жароміцного скла

емкость для выпекания Серед головних переваг такого посуду виділяють високу екологічність, хімічну інертність, безпеку для здоров'я та міцність. Крім того, кухонне начиння з жароміцного скла відрізняється цікавим дизайном і стильно виглядає на святковому столі. Щоб вибрати якісний посуд із жароміцного скла, необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Форма.
  2. Традиційно форми для випікання з жароміцного скла мають прямокутну, овальну або круглу форму, що сприяє рівномірному розподілу тепла.

  3. Виробник.
  4. Серед найкращих світових брендів з виготовлення посуду із жароміцного скла виділяють французький виробник Pyrex, чеську фірму Simax та бельгійський бренд BergHOFF.

  5. Декор.
  6. Посуд із жароміцного скла відрізняється класичним стилем, який підходить під будь-який інтер'єр кухні.

  7. Об `єм.
  8. Розмір посуду краще вибирати залежно від частоти використання виробу. Якщо ви користуєтеся духовкою для приготування страв часто, краще придбати посуд великого об'єму, який підійде для приготування їжі на велику компанію.

  9. Наявність кришки.
  10. Кришка також має бути виготовлена з жароміцного скла і повинна щільно прилягати до поверхні каструлі або форми для запікання.

  11. Відсутність дефектів.
  12. На поверхні виробу не повинно бути подряпин, осколів чи інших дефектів. Жароміцний посуд має відрізнятися ідеальною прозорістю, щільністю стінок і дна, а також стійкістю до дії високих температур.

  13. Додаткові аксесуари.
  14. Наявність прихваток, пензлика для змащування поверхні маслом, ручки або підставка стануть незамінними помічниками в процесі приготування страв у жароміцному посуді.

Як правильно використовувати і доглядати посуд з жароміцного скла?

При правильному догляді посуд із жароміцного скла служитиме довго. Скляні форми та каструлі чудово справляються з приготуванням смачних страв у духовці, а також повністю розкривають аромат та смакові характеристики їжі. Ось кілька порад з експлуатації посуду із жароміцного скла:

  • посуд із жароміцного скла потрібно використовувати виключно за призначенням;
  • у скляному посуді не слід зберігати продукти тривалий час;
  • приготовану в жароміцному посуді їжу не слід виймати з духовки або мікрохвильової печі за допомогою мокрого рушника;
  • при очищенні посуду із жароміцного скла забороняється використовувати абразивні речовини, які дряпають поверхню виробу;
  • жароміцний посуд необхідно зберігати у спеціальному місці без доступу до вологи;
  • поле миття слід обов'язково насухо витирати посуд із термоскла;
  • не рекомендується наливати холодну воду в гарячий посуд, а також уникати різких перепадів температури.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати банки та контейнери для круп?
    Як забрати запах обробної дошки?
    Як вибрати форму для випікання хліба?
    Види барного посуду