mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Види барного посуду

Який інвентар потрібний бармену?

Для успішного бізнесу слід інвестувати не тільки професійних співробітників, але також і в якісний інвентар. Кожен бармен знає, наскільки важливо підібрати відповідний посуд для кожного напою, який ідеально передає колір, смак та аромат коктейлю. Якісні барні аксесуари та обладнання виготовляються із міцних матеріалів, які не піддаються деформації, є безпечними для здоров'я та мають ефектний дизайн.

Інвентар бармена умовно поділяють на посуд для зберігання компонентів для приготування коктейлів (судочки, бокси, термоси), для перемішування інгредієнтів (коблери, міксери, шейкери) та подачі напоїв (чарки, склянки, келихи). Кожна посудина для подачі коктейлю має свою назву, форму та призначення, про що дізнаємося далі. Крім того, комплекти спеціального питного посуду мають бути виготовлені з якісних матеріалів, наприклад, з кришталю, скла або кераміки.

Види барного посуду

Традиційно барний інвентар ділять на такі категорії: шейкер, барне ситечко, щипці для льоду, питний посуд , барна ложка та мірна склянка. В арсеналі кожного бармена повинен бути не тільки посуд для подачі напоїв, але також предмети для приготування, змішування та зберігання компонентів різноманітних коктейлів. Серед основних видів барного інвентарю виділяють:

  1. Тумблер. Невеликий келих із товстим дном для подачі віскі.
  2. Олімпійські ігри. Склянка циліндричної форми для тропічних коктейлів.
  3. Флют. Має вузьку довгасту форму та застосовується для ігристого вина.
  4. Кобблер. Класичний вид шейкера для змішування коктейлів, який складається зі склянки, кришки, колби та ситечка.
  5. Шот. Невелика чарка, призначена для подачі міцних алкогольних напоїв (ром, горілка, текіла).
  6. Мадерна чарка. Ця чарка використовується для подачі десертних або кріплених вин, щоб повністю розкрити смак та аромат напою.

Також величезною популярністю серед барменів користуються сніфтери, об'ємні келихи, які є повним розкриттям аромату коньяку. Тюліп, фужер із класичним візерунком на обідку, призначений для подачі шампанського чи вина. Серед інших видів питного посуду для бару також виділяють:

  • айріш-кава (скляна чаша з ручкою на короткій ніжці);
  • кордіал (чарка з тонкою ніжкою об'ємом 50 мл для подачі холодних алкогольних напоїв);
  • лафітна чарка (кришталева чарка у вигляді тюльпана на тонкій ніжці);
  • Маргарита (чарка об'ємом 200 мл для коктейлів);
  • пус-кафе (чарка на короткій ніжці нагадує тюльпан, призначена для багатошарових коктейлів);
  • рейнвейна чарка (використовується для подачі сухих та напівсухих вин, 100-150 мл);
  • рокс (конусоподібна склянка для подачі віскі, рому або джину).

Як вибрати посуд для бару?

До вибору посуду слід відповідати, адже для бармена барний інвентар є основним робочим інструментом. Щоб вибрати якісний посуд для бару, слід звернути увагу на кілька факторів. По-перше, намагайтеся вибирати міцні матеріали виготовлення, які відрізняються інертністю та тривалим терміном експлуатації. По-друге, слід вибирати посуд перевірених брендів, а також не економити на якісному приладді для бару. Пропонуємо ознайомитися з кількома порадами, як доглядати посуд та інвентар для бармена:

  • рекомендується зберігати келихи, склянки та чарки у темному місці, де немає сторонніх запахів;
  • при догляді за посудом слід зважити на всі нюанси матеріалу, з якого виготовлено виріб;
  • мити барний інвентар слід регулярно, використовуючи при цьому м'яку губку або паперовий рушник;
  • миючі засоби слід підбирати відповідно до особливостей барного інвентарю;
  • не слід зберігати келихи та ставити їх на інший посуд;
  • після кожного використання келихи та інші аксесуари слід очистити та насухо витерти;
  • Для очищення скла від розлучень необхідно використовувати спеціальні очисники.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Яка сковорода краща для смаження м'яса?
    Чим промити посуд без хімії?
    Як чистити сковорідку з антипригарним покриттям?
    Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?