mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим промити посуд без хімії?

Чому хімічні засоби можуть бути небезпечними для здоров'я?

Все частіше люди відмовляються від використання миючих засобів, до складу яких входять шкідливі для здоров'я хімікати. Крім того, хімічні речовини не сприятливо впливають на людський організм в цілому. Також натуральні очищувачі коштують копійки, а за добрі миючі засоби відомих брендів потрібно заплатити чимало. Деякі хімічні речовини спричиняють алергію, а також небезпечні для дітей.

Крім того, слід ретельно мити посуд за допомогою хімічного очищувача, адже навіть маленькі частинки шкідливих речовин можуть залишитися на кухонному посуді, а потім через їжу потрапити до нашого організму. Шкідливі синтетичні компоненти та різні аромати не менш шкідливі для організму. Навіть яскрава упаковка та низька ціна не врятує у разі алергії чи висипань на руках. Тому натуральні миючі засоби зараз у пріоритеті.

Як мити посуд без спеціалізованих миючих засобів?

стіл із посудом

Миючі засоби, крім ефективності, можуть викликати алергічну реакцію та дратувати шкіру. Крім того, все більше людей відмовляються використовувати миючі засоби для захисту внутрішнього середовища. Тому ми зібрали для вас вибірку найбільш ефективних способів очищення посуду за допомогою підручних засобів, які можна знайти на кожній кухні. Серед найбільш популярних способів очищення посуду в домашніх умовах слід виділити:

  1. Гірчичний порошок.
  2. Суха подрібнена гірчиця є чудовим замінником миючого засобу, а також допомагає позбутися жиру на посуді. Якщо посуду багато, то гірчичний порошок розбавляють у теплій воді та миють посуд за допомогою м'якої губки.

  3. Харчова сода.
  4. Харчову соду також можна використовувати у боротьбі проти жирного посуду. Сода чудово справляється з брудними сковорідками, каструлями, чайниками та столовими приладами.

  5. Господарське мило.
  6. Господарське мило є універсальним способом очищення посуду. Господарське мило легко змивається з посуду, а також позбавляє його від бруду та жиру. Крім того, милом можна продезінфікувати столові прилади.

  7. Дерев'яна зола.
  8. Деревна зола сприяє швидкому розчиненню жиру і відмінно підійде для очищення деко, сковорідок та котелків. Щоб очистити посуд золою, необхідно посипати нею вологе кухонне начиння, потерти мочалкою і змити водою.

  9. Листя гарбуза.
  10. Листя гарбуза можна використовувати замість мочалки. Також для очищення посуду можна використати половинку лимона. При цьому посуд збереже свій блиск та запах свіжості.

  11. Самостійно підготовлена рідина для миття посуду.
  12. Для приготування ефективного домашнього миючого засобу знадобиться невеликий шматочок господарського мила, півтора літри води, столова ложка оцту, столова ложка соди та кілька крапель ефірної олії (або лимонного соку для запаху). Мило потерти (попередньо заморозити, щоб було зручно терти) на тертці, залити водою, прокип'ятити. Потім додати сіль, оцет і соду, перемішати і дати консистенції охолонути. Потім додати ефірну олію та натуральний гель для миття посуду готовий.

Чи можна мити посуд у посудомийці без хімії?

Багато господинь знають, що помити кухонне начиння в посудомийній машині можна і без хімії. Коли таблетки для посудомийної машини або гель закінчився, на зміну приходять натуральні речовини як сода, мило чи гірчиця. Пропонуємо вашій увазі кілька корисних порад, як використовувати посудомийну машину екологічно та економно:

  • не слід класти тарілки та чашки один на одного, щоб вода надходила на поверхню посуду;
  • перш ніж помістити брудне кухонне начиння у посудомийку, слід видалити залишки їжі серветкою або кухонною щіткою;
  • посуд необхідно мити відразу після використання, щоб він не засох і не прилип до виробу;
  • можна використовувати енергозберігаючі програми для миття столових приладів;
  • рекомендується максимально завантажувати посудомийну машину, щоб отримати оптимальну витрату води;
  • натуральні засоби (суха гірчиця, питна сода, господарське мило тощо) не завдають шкоди посудомийній машині, а також не сприяють появі нальоту;
  • не можна використовувати порошок, який може затриматись у мікроскопічних порах посуду.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як чистити сковорідку з антипригарним покриттям?
    Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?
    Скільки ваз для квітів має бути вдома?
    Роль дошки на будь-якій кухні