mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як чистити сковорідку з антипригарним покриттям?

Особливості антипригарного покриття

Антипригарне покриття є антипригарним шаром, який попереджає підгоряння і прилипання їжі під час приготування. Також при приготуванні страв за допомогою сковорідок з антипригарним покриттям потрібно менше олії. Для очищення антипригарного покриття знадобиться лише м'яка губка та миючий засіб.

Суть сковорідок з антипригарним покриттям полягає в тому, щоб їжу можна було смажити з мінімальною кількістю олії. Антипригарне покриття також допомагає зберегти презентабельний вигляд сковорідки та забезпечити тривалий термін експлуатації. Серед найбільш популярних видів покриття виділяють тефлонове та керамічне.

Види антипригарних покриттів сковорідок

Сковорода з антипригарним покриттям

Антипригарне покриття робить сковорідки більш міцними та стійкими до механічних ударів. Існує багато видів антипригарного покриття, які мають свої переваги та недоліки. Пропонуємо ознайомитись з особливостями різноманітних типів антипригарних покриттів сковорідок:

  1. Тефлон.
  2. Тефлонові сковорідки виготовляють із сталі та алюмінію. Таке антипригарне покриття має потрійне дно та відрізняється високою якістю, а також доступною ціною.

  3. Емаль.
  4. Емальоване покриття стійке до появи осередків корозії, а також здатне витримати температури від -50 до +300 градусів. Емальовані сковорідки швидко нагріваються і не потребують особливого догляду.

  5. Кераміка.
  6. Керамічне покриття можна по праву вважати найбільш поширеним на ринку посуду. Таку популярність можна пояснити екологічністю, прийнятною ціною та безпекою в експлуатації. Ступінь нагрівання сковорідок з керамічним покриттям обмежений до 450 градусів.

  7. Мармур.
  8. Мармурове покриття відрізняється високою екологічністю, зручністю у використанні, а також стійкістю до появи подряпин та осколів.

  9. Титан.
  10. Титанове покриття виготовляють із міцної кераміки, основу якої складає титаноксид. Титанове покриття відрізняється безпекою, забезпечує антипригарний ефект та є стійким до механічних впливів. Найчастіше сковорідки з титановим покриттям використовують для смаження та випікання.

  11. Алмазне антипригарне покриття.
  12. Алмазне покриття не містить шкідливих хімічних елементів, а також відрізняється міцністю та тривалим терміном експлуатації. Завдяки алмазним частинкам тепло рівномірно поширюється по поверхні виробу. Такі сковорідки можна використовувати на електричних та звичайних плитах, а також не потребують особливого догляду.

Способи очищення антипригарної сковороди з внутрішньої сторони та зовні

Серед найбільш популярних способів очищення сковорідок усередині та зовні в домашніх умовах виділяють:

  • прогрівання сковорідки кам'яною сіллю;
  • харчова сода;
  • оцет та лимонна кислота;
  • кока-кола (прокип'ятити на повільному вогні протягом 30 хвилин);
  • сода та перекис водню (перемішати та змастити сковорідку зовні, потім промити в проточній воді та видалити накип металевою щіткою);
  • подрібнені таблетки активованого вугілля (рясно посипати вологу сковорідку і добре протерти за допомогою губки та миючого засобу через 30-40 хвилин);
  • проколоти сковорідку на повільному вогні, засипавши пісок.

Які засоби не можна використовувати для чищення антипригарного покриття? По-перше, намагайтеся уникати засобів для чищення, до складу яких входять шкідливі і не безпечні для здоров'я компоненти. По-друге, слід враховувати тип антипригарного покриття та матеріал виготовлення сковорідки. Крім того, не рекомендується використовувати токсичні та легкозаймисті порошки або суміші, які не призначені для очищення посуду.

Як запобігти утворенню нагару на сковорідках з антипригарним покриттям?

Важливим елементом при догляді сковорідок з антипригарним покриттям є миючий засіб, при виборі якого слід звернути особливу увагу на склад. Фахівці рекомендують вживати натуральні очищувачі, наприклад, соду, оцет, олію чи господарське мило. На 100% запобігти появі нагару неможливо, проте нижче надаємо кілька рекомендацій, як запобігти появі нагару на посуді з антипригарним покриттям:

  1. Після кожного приготування слід мити посуд м'якими миючими засобами без використання абразивів.
  2. Насухо протерти посуд паперовим рушником після миття.
  3. Якщо їжа пригоріла, необхідно залити посудину теплою водою і додати туди соду та миючий засіб. Потім прокип'ятити сковорідку на маленькому вогні приблизно 15 хвилин.
  4. Сковорідки з антипригарним покриттям потребують акуратного поводження. Намагайтеся уникати появи подряпин і не зберігати посуд в іншому посуді.
  5. Щоб запобігти появі нагару, також необхідно під час перевертати їжу та використовувати силіконові лопаточки, які на відміну від металевих не дряпають поверхню.
  6. Сковорідки з антипригарним покриттям (тефлонові) краще не використовувати для приготування страв із додаванням помідорів та інших кислих продуктів.
  7. Намагайтеся поміщати в сковорідку рівно стільки їжі, щоб було зручно перемішувати її, і продукти не вивалювалися за краї. У такий спосіб їжа буде просмажуватися рівномірно і знизитись ймовірність пригорання.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?
    Скільки ваз для квітів має бути вдома?
    Роль дошки на будь-якій кухні
    Які ножі мають бути на кухні?