mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які ножі мають бути на кухні?

Чим більше кухні ножів, тим легше йде готування. Існує безліч різноманітних типів ножів. Серед найпопулярніших варто назвати універсальний ніж, ніж-топірку для м'яса, ніж для зелені, ніж для сиру, хлібний ніж, слайсер.

При виборі ножа слід звернути особливу увагу на матеріал виготовлення. Ніж має бути виготовлений із якісного, довговічного матеріалу виготовлення, який відрізняється стійкістю до появи корозії. Тому нержавіюча сталь є найкращим матеріалом для виготовлення клинка.

4 найпопулярніші види ножів для дому

ножи для кухни

Багато хто задається питанням, як вибрати ножі: поштучно чи набором? Найкраще придбати набір ножів, проте можна також купити ножі окремо. Все залежить від того, скільки часу ви готові витратити на купівлю ножів. Нижче ви знайдете опис 4 найпопулярніших різновидів кухонних ножів:

  1. Хлібний
  2. Ніж для хліба має довге, тонке та прямокутне лезо з хвилястим заточенням. Такий ніж дозволяє максимально швидко нарізати хліб та інші хлібобулочні вироби.

  3. Кухарський (шеф-ніж)
  4. Кухарський ніж є професійним видом ножа, за допомогою якого кухарі виконують більшість кухонних операцій. Такий ніж розправляється з дрібними суглобами та кісточками, а також підходить для нарізування овочів. У середньому кухарський ніж має лезо 2-4 см завширшки і досягає довжини 20 см.

  5. Філейний
  6. Ніж для м'яса є ніжом середніх розмірів з прямим, нешироким лезом. Такий ніж ідеально підійде для різання м'якого рибного чи курячого філе.

  7. Овочевий
  8. Ніж для чищення овочів та фруктів має однакову довжину ручки та леза. За допомогою такого ножа можна швидко почистити та нарізати різноманітні фрукти та овочі.

Як доглядати за ножами вдома

Якісний ніж є чудовим помічником господині на кухні. Щоб продовжити термін експлуатації ножа, слід знати, як правильно їх доглядати. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією з догляду за ножами:

  • тверді та керамічні вироби туплять ножі;
  • намагайтеся регулярно мити та насухо витирати ніж після кожного використання;
  • постійно стежте за гостротою леза клинка;
  • ні в якому разі не беріться за ремонт ножа, не маючи певних навичок, щоб не поранитися;
  • для чищення професійних ножів використовуйте спеціальні засоби;
  • періодично змащуйте ножі, якщо так написано в інструкції;
  • використовуйте ніж лише за призначенням.

Таким чином, на кухні має бути комплект ножів, що складається з ножа для хліба, зелені, м'яса, сиру, а також ножа для фруктів. Якщо ви хочете, щоб ніж на кухні прослужив довгий час, слід знати, як правильно його доглядати. У цій статті ви дізналися, які існують види ножів, і як правильно їх доглядати.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Набір каструль: чому варто купувати набором?
    Чому важливо знати, як зберігати хліб?
    У якому посуді краще зберігати печиво?
    Користь свіжих спецій чи потрібний млин для спецій на кухні