mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чому важливо знати, як зберігати хліб?

Щоб хліб довше зберігав свій хрумкий смак та аромат, необхідно знати, як правильно зберігати хліб. Якщо зберігати хліб у неправильному місці, можна розвести плісняву або навіть шкідливих маленьких комах. Щоб не ходити щодня в магазин за хлібом, можна просто обзавестися якісною хлібницею і будь-якої миті радувати себе скибочкою свіжого хліба.

Хлібниця є найпоширенішим кухонним девайсом, який насамперед використовують для зберігання хліба, булочок чи випічки. Багато хто зберігає хліб у пакетах, проте це не найкращий спосіб, а навіть навпаки, небезпечний. Пакет не відрізняється герметичністю та ідеальною чистотою, тому хліб швидше стає черствим та несмачним.

Як зберігати хліб?

где хранить хлеб

Серед найбільш популярних матеріалів для виготовлення хлібниць слід виділити дерево, метал та пластик. Дерев'яні хлібниці з ялівцю чи берести є чудовими антисептиками. Варто також не забувати, що білий і чорний хліб необхідно зберігати окремо.

  1. У хлібниці
    • щоб хліб довше зберігав свіжість, хлібобулочні вироби в хлібниці слід зберігати в целофановому пакетику з дірочками або в полотняному мішечку;
    • для білого та чорного хліба намагайтеся використовувати окремі паперові пакети;
    • у хлібницю можна покласти маленький мішечок цукру або солі, який вбере вологу і запобігатиме поширенню плісняви;
    • щоб випічка залишалася свіжою та ароматною, у хлібницю кладуть часточку свіжого яблука.
  2. В холодильнику
    • щоб запобігти випаровуванню вологи (головна причина очерствіння хліба), потрібна низька температура, яка є в холодильнику;
    • щоб уникнути сторонніх запахів, хліб у холодильник потрібно поміщати у фользі або поліетиленовій плівці;
    • у холодильнику можна зберігати тільки свіжий хліб, адже хліб із пліснявою може зіпсувати решту продуктів у холодильнику;
    • намагайтеся зберігати хліб цілим буханцем, а не шматочками.

Секрети як продовжити свіжість хліба

Ні для кого не є новиною той факт, що свіжість хліба можна продовжити. Якщо правильно зберігати хліб та випічку, можна не один день насолоджуватись їх свіжим смаком. Пропонуємо ознайомитись із коротким списком золотих правил зберігання хліба:

  • намагайтеся зберігати хліб та хлібобулочні вироби подалі від теплих та вологих місць;
  • регулярно і ретельно промивайте та висушуйте хлібницю раз на тиждень;
  • по можливості намагайтеся усувати всілякі джерела цвілі;
  • відрізайте хліб із середини і з'єднуйте дві половинки разом: завдяки цьому місце зрізу не зачерствіє;
  • домашній хліб після випічки необхідно охолодити щонайменше дві години, а потім помістити в сухе місце;
  • у місце, де зберігається хліб, не повинні потрапляти інші продукти чи сторонні запахи;
  • хлібниця має бути виготовлена з якісних органічних матеріалів.

Таким чином, щоб хліб був свіжим та ароматним, необхідно знати, де і як правильно його зберігати. Найпоширенішими місцями для зберігання хліба серед сучасних господинь є хлібниця та холодильник. Від правильності зберігання хліба залежить його смак і запах, тому варто передбачливо ставитися до вибору хлібниці. Крім того, якісна хлібниця від перевіреного виробника стане чудовим варіантом подарунка для любителів практичних подарунків.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    У якому посуді краще зберігати печиво?
    Користь свіжих спецій чи потрібний млин для спецій на кухні
    Що необхідно сучасній господині на кухні для зручності
    Кава в сучасному світі: міфи та легенди