mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Кава в сучасному світі: міфи та легенди

Кава, що дарує людям бадьорість і енергію, стала одним з улюблених напоїв людини майже відразу після того, як наші предки відкрили для себе могутність плодів вічнозеленого чагарника. Про походження кави можна знайти чимало легенд та оповідань, проте всі погоджуються на тому, що про чародійні властивості кави вперше дізналися в Ефіопії. Одна з легенд свідчить, що один ефіопський пастух помітив, як кози почали поїдати свіжі плоди з куща, а потім дивно поводилися, не лягали спати і не спали всю ніч. Пастух розповів цю історію знайомому ченцю і той зварив плоди і випив напій із цих ягід, і наступного дня чутки про чародійний напій поширилися далеко за стінами монастиря. Згодом каву почали вирощувати і використовувати її плоди для приготування напою в Ємені, Єгипті, Туреччині, Персії та Сирії, пізніше про силу напою, що бадьорить, дізналися і в Європі.

Крім легенд про появу та поширення кави по всьому світу, існує також безліч міфів про цей загадковий напій. Наприклад, багато хто говорить про негативний вплив кави на нервову систему та на здоров'я людини загалом. Деякі кавомани скаржаться на недосипання чи перевтому. Крім того, надмірне вживання кофеїну може спровокувати розвиток серцевих захворювань. Однак ці міфи не набули наукового обґрунтування.

Види кухонного посуду для приготування кави

машина для кофе

Існує багато способів, як швидко приготувати різні види кави. Однак правильність приготування кави в першу чергу залежить від правильно підібраного якісного посуду. Найпопулярнішим посудом для приготування кави вважають:

  • турка (джезва) : посуд у вигляді ковша з довгою ручкою, виготовляється з кованої міді, глини, кераміки, скла або металу;
  • гейзерна кавоварка (моку): кавоварка, принцип роботи якої полягає у заварюванні кави водою, що проходить під тиском пари знизу вгору; існує електрична гейзерна кавоварка, кавоварка для капучіно, еспресо для індукційної або газової плити;
  • френч-прес: один із видів кавника для заварювання кави;
  • автоматична кавоварка;
  • краплинна кавоварка;
  • аеропрес: ручна кавоварка, що нагадує шприц;
  • кемекс: посудина за формою, що нагадує колбу, принцип роботи такий самий як у аеропресу.

У чому варять каву або 3 способи приготувати каву вдома

Щоб приготувати смачну та ароматну каву вдома, потрібно, по-перше, вибирати тільки найкращі сорти та знати всі тонкощі процесу приготування. По-друге, необхідно знати, який посуд краще підійде для варіння кави. Серед найбільш поширених способів, як правильно приготувати каву в домашніх умовах, слід виділити:

  1. Як варити каву в турці
  2. Вибирайте пропорцію на ваш смак. Для приготування кави в турці популярною є пропорція 2 чайні ложки кави на 100 мл води та 1 чайна ложка цукру. У турку насипаємо каву та цукор, потім додаємо потрібну кількість холодної води і ставимо посудину на маленький вогонь. Коли піна підніметься до країв турки, зніміть посудину з плити, якщо пінка осіла, знову ставимо на плиту. Такий знімати турку з вогню потрібно 3 рази чи навіть 5 разів. Головне, щоб пінка не зникла і не можна доводити каву до бурхливого кипіння.

  3. Як варити каву в гейзерній кавоварці
  4. Налийте гарячу воду до рівня клапана безпеки, змеліть каву (середній помел) і заповніть фільтр. Потім приєднайте верхню та нижню частину моки та поставте на плиту, попередньо закривши кришку. Під час приготування відкрийте кришку і слідкуйте за напоєм. Коли кавоварка почне пирхати, заберіть машину з вогню.

  5. Як варити каву в каструлі
  6. Щоб приготувати каву в каструлі, слід використовувати 5-10 ложок меленої кави на 1 літр води. У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту, коли рідина починає закипати, каструлю слід забрати з плити. Потім додаємо каву і знову ставимо каструльку на плиту, коли вода починає кипіти, відставляємо каструлю і накриваємо кришкою. Наполягаємо зварену каву 3-4 хвилини перед використанням.

Таким чином, на сьогоднішній день існує безліч способів приготування кави, напою, що має довгу та цікаву історію походження. Для приготування напою, що бадьорить, потрібний спеціальний посуд, від якого залежить смак і якість приготовленої кави. Завдяки цій статті ви дізналися, як приготувати каву в домашніх умовах і які особливості має кухонне начиння для варіння кави.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке шейкер та їх види
    Що потрібно знати про ізотермічний контейнер?
    Як вибрати кавник
    Як вибрати відро для шампанського та льоду