mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати кавник

Що таке кавник

Кавник є мініатюрним чайничком, який використовують для сервірування та подачі кави. За зовнішніми ознаками кавник нагадує чайник для заварки. Крім того, кавник має витягнуту основу та довгий носик.

Головною перевагою кавників є компактний розмір, завдяки чому такий прилад не займає багато місця на кухні. Крім того, кавник можна використовувати у похідних умовах. До того ж, для вживання кавника немає потреби в електроенергії.

Якому матеріалу віддати перевагу

Кофейник

Матеріал виготовлення кавника має бути досить міцним та якісним. Серед найбільш популярних матеріалів для виготовлення кавників виділяють нержавіючу сталь, кераміку, фарфор та скло. Кожен із матеріалів має свої недоліки та переваги:

  1. Металевий.
  2. Основними перевагами металевого посуду є універсальність, тривалий термін експлуатації, різноманітність дизайну та обсягів. Однак метал коштує дорого, швидко нагрівається і остигає, а також потребує особливого догляду.

  3. Скляний.
  4. Скляні кавники мають стильний дизайн, відрізняються демократичними цінами, різноманітністю обсягів та простотою у догляді. Серед мінусів скляного кавника варто виділити крихкість та швидке охолодження напою.

  5. Порцеляновий.
  6. Порцеляна є стійкою до високих температур, а також має презентабельний зовнішній вигляд. Крім того, фарфорові кавники є досить простими в експлуатації та безпечними.

  7. Керамічні.
  8. Керамічні кавники мають товсті стінки, тому можуть зберігати температуру напою на тривалий термін. Кераміка є стійкою до перепадів температури, також має природне походження. Однак керамічні вироби не є стійкими до ударів, до того ж кераміка має властивість поглинати сторонні запахи.

  9. Емальований.
  10. Серед головних переваг емальованих кавників слід виділити універсальність використання, доступну ціну, довговічність, безпеку та надійність. Однак емальований кавник не може довго зберігати температуру напою.

Як доглядати за кавником

Головним секретом довговічності кухонного начиння є регулярний догляд. Однак щоб кавник був справний довгий час, необхідно передусім правильно його доглядати. Пропонуємо ознайомитись з кількома рекомендаціями при догляді за кавником:

  • після кожного використання чистити знімні частини машинки;
  • після миття слід залишити всі резервуари відкритими, щоб всі частини кавника просохли;
  • щоб позбавитися від нальоту, слід регулярно промивати кавник розчином оцту та води;
  • при очищенні кавника не слід використовувати абразивні матеріали;
  • використовувати спеціальні таблетки, порошки та інші засоби для очищення кавоварок;
  • для приготування кави використовувати лише фільтровану воду;
  • регулярно зливати воду з піддону рідини, щоб уникнути утворення затхлого запаху.

Таким чином, кавник є незамінним пристосуванням для любителів кави. Щоб кавник прослужив на кухні довгий час, потрібно знати, на що звернути увагу при його виборі. Кавник від перевіреного світового бренду стане чудовим варіантом подарунка для справжнього кавоману.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати відро для шампанського та льоду
    Як вибрати фруктівницю
    Що таке чайна пара
    Що таке акумулятор холоду і для чого він потрібний?