mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке акумулятор холоду і для чого він потрібний?

Що таке акумулятор холоду і для чого він потрібний

Акумулятор холоду — елемент, що охолоджує, який витримує холодні і теплі температури довгий час. Акумулятори холоду є герметичні ємності, які містять в собі спеціальну рідину. Такі інструменти є надійним джерелом холоду будь-коли.

Акумулятор холоду є одним із складових термо-сумок. Крім того, акумулятори холоду можуть продовжити термін служби холодильника. Іноді при покупці холодильника в комплекті також додається комплект акумуляторів холоду.

Види акумуляторів холоду

Аккумулятор холода

Акумулятори холоду в основному виготовляються у вигляді прямокутних пакетиків або невеликих контейнерів. Акумулятор холоду має відмінну теплопровідність, завдяки чому здатний витримати холодну температуру довгий час. Існує три основні види акумуляторів холоду в залежності від типу наповнювача, які мають свої особливості:

  1. Гелеві.
  2. Гелевий акумулятор – герметично упакований пакет із гелевим наповнювачем. Такий тип акумулятора можна використовувати як охолоджувач і як підігрівач. Гелеві акумулятори тримають як високу, так і низькі температури досить довго. Такий акумулятор на сьогоднішній день залишається найбільш популярним варіантом. Оскільки основною гелеутворюючою речовиною є карбоксиметилцелюлоза, яка є безпечною при витоку, саме акумулятори гелю використовують для транспортування медикаментів.

  3. Силіконові.
  4. Силіконовий акумулятор холоду є герметичні плівкові пакети з силіконовим наповнювачем всередині. Незважаючи на те, що такі акумулятори тримають температуру від 0 до +2 градусів, вони можуть витримати її до семи діб. Такі акумулятори ідеально підходять для тривалого зберігання охолоджених продуктів.

  5. Сольові.
  6. Сольові акумулятори виготовляються у вигляді пластикових каністрочок з кришечками, який поміщають водно-сольовий розчин. Такі акумулятори можуть витримати температуру від ?20 до +8 градусів.

Як використовувати акумулятор холоду

Акумулятор холоду поміщають у термо-сумку, куди розміщують продукти харчування. Крім того, для заморожування деяких акумуляторів потрібно до 12 годин, тому заморожування потрібно робити передчасно. Пропонуємо ознайомитись з кількома особливостями використання акумуляторів холоду:

  • заморозити акумулятор холоду до відповідної температури;
  • швидкість заморозки залежить від можливостей холодильника чи морозильної камери;
  • термін придатності заводських акумуляторів холоду необмежений;
  • акумулятори холоду є стійкими до перепадів температур;
  • стандартний об'єм акумуляторів сягає 250-800 мл;
  • акумулятори холоду можна використовувати, коли відключать електрику;
  • можна використовувати як мініатюрні холодильні вітрини.

Таким чином, акумулятор холоду нагоді тим, хто часто подорожує і любить їздити на природу. Акумулятори холоду поділяються на три основні види залежно від наповнювача. Використовувати такі інструменти можна також по-різному.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати тортівницю
    Що таке столовий сервіз і для чого він потрібний
    Призначення столових приладів, їх види
    Як користуватися формами для випічки: види, догляд та використання