mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати тортівницю

Які бувають тортівниці

Тортівниця – елемент кухонного начиння, який використовують для елегантної подачі торта. При сервіруванні святкового столу така річ просто незамінна. Величезною популярністю користуються порцелянові тортівниці, які є нейтральними, адже їх можна використовувати як для домашнього вживання, так і в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування.

Тортовиці або торта можуть мати різноманітний дизайн. Найчастіше тортівниці мають великий діаметр, розміщуються на ніжці, а також можуть мати кілька ярусів. Залежно від матеріалу виготовлення виділяють такі типи тортівниць:

  • скляні;
  • фарфорові;
  • керамічні;
  • кришталеві;
  • дерев'яні;
  • металеві;
  • позолочені.

Як вибрати розмір тортівниці

Тортовница

Діаметр тортівниці повинен бути більшим ніж діаметр нижнього ярусу торта. Крім того, щоб щоразу при покупці торта не задаватися питанням, яку вагу тортиця може витримати, краще віддати свою перевагу міцним та практичним матеріалам виготовлення. Наприклад, фарфор, кераміка та нержавіюча сталь є відмінними матеріалами, здатними витримати величезну вагу.

Особливу увагу слід приділити матеріалу виготовлення ніжки (якщо тортівниця на ніжці), а також її розміру. Товщина ніжки має бути достатньо об'ємною, щоб конструкція стояла рівно. Діаметр нижньої частини ніжки повинен бути не меншим за радіус тортівниці.

Як підібрати колір тортівниці

Кожен колір має особливе значення, яке стимулює або пригнічує апетит. Тому при виборі тортівниці необхідно врахувати як розмір і матеріал виготовлення, а й колір виробу. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією щодо значення основних кольорів:

  1. Червоний.
  2. Такий колір однозначно є відштовхуючим для кухонного начиння. Червоний завжди асоціювався з кров'ю, а отже, і небезпекою. Тому посуд червоного кольору краще не використовувати.

  3. Білий.
  4. Мабуть, найбільш нейтральний колір, що означає спокій і світ. Саме посуд білого кольору є найпоширенішим у багатьох культурах.

  5. Синій.
  6. Блакитний колір позначає довіру та нейтральність. До того ж посуд такого кольору не підсилює апетит.

  7. Зелений.
  8. Колір зеленої трави не можна назвати нейтральним, проте саме такий посуд має величезний попит.

  9. Жовтий.
  10. Жовтий посуд не дуже красиво виглядає в порівнянні з кухонним начинням інших кольорів. Крім того, жовті тарілки можуть придушувати бажання скуштувати страву.

  11. Сірий.
  12. Сірий колір можна використовувати для повсякденного вживання. Світло-сірий колір відноситься до ряду нейтральних.

  13. Помаранчевий.
  14. Помаранчевий колір часто використовують у різноманітних кафе та ресторанах, якщо такий колір підходить до загального інтер'єру. Світлі відтінки помаранчевого підійдуть для сервірування святкового столу. Занадто яскраві тони помаранчевого можуть засліпити гостей, тому їхня увага буде звернена на посуд, а не на смачні страви.

Таким чином, тортівниця є незамінним інструментом під час сервірування святкового столу. Завдяки торткам торт завжди виглядає красиво і не займає багато місця на столі. Однак при виборі тортівниці слід врахувати кілька нюансів, що були написані вище.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке столовий сервіз і для чого він потрібний
    Призначення столових приладів, їх види
    Як користуватися формами для випічки: види, догляд та використання
    Види штопорів: як правильно вибрати