mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Призначення столових приладів, їх види

Для чого використовуються основні прилади

Основними приладами називають столові прилади , які використовують під час трапези для розбирання та розкладання їжі по тарілках. Зазвичай до основних приладів зараховують столову, чайну та десертну ложки, закусочний та столовий ніж, столову та закусочну вилку, а також вилку та ніж спеціально для риби. Основні прилади часто називають індивідуальними.

Прилади, як і інший посуд зазвичай класифікують залежно від призначення. Серед індивідуальних приладів виділяють закусочні набори, столові, десертні, чайні та кавові для фруктів, комплект наборів для риби. Крім того, в залежності від матеріалу виготовлення, прилади поділяють на дерев'яні, сталеві, мельхіорові і т.д.

Допоміжні столові прилади

Столовые приборы

Допоміжні столові прилади служать для обробки рибних і м'ясних страв, а також для розкладання їжі по тарілках. До допоміжних приладів найчастіше відносяться вилки, ложки, ножі, які мають спеціальну конструкцію та нестандартну форму. Найпоширенішими типами допоміжних приладів є:

  • ножиці для фруктів;
  • ложки десертні, ложки з довгою ручкою для коктейлів, ложки для солі;
  • ножі для олії, для сиру (вигнута форма із зубчастою кромкою);
  • прилади для морепродуктів (спеціальні вилки із зубчиками, щипці для равликів);
  • половники (для розливання супу, бульйонів, молока);
  • ікорна лопатка;
  • щипці для спагетті.

Які матеріали використовуються для виготовлення столових приладів

При виготовленні столових приладів виробники найчастіше використовують сталь, мельхіор, нейзильбер, а також срібло. Адже перелічені матеріали вже кілька століть широко відомі на ринку посуду. Кожен із цих матеріалів має свої переваги та недоліки:

  1. Сталь.
  2. Мабуть, найбільш затребуваний матеріал для виготовлення посуду, в тому числі і столових приладів. Сталь відрізняється довгим терміном експлуатації, а також не потребує особливого догляду. Нержавіюча сталь з маркуванням 18/10 визнана найбільш безпечним та міцним матеріалом виготовлення. Слід пам'ятати, що при виборі столових приладів необхідно звернути увагу на кількість хрому та нікелю, які у свою чергу захищають виріб від корозії та надають йому необхідної міцності.

  3. Мельхіор.
  4. Головною перевагою мельхіорових виробів є презентабельний вигляд, що робить мельхіорові прилади незамінним аксесуаром на святковому столі.

  5. Срібло.
  6. Серед недоліків кухонного начиння зі срібла слід виділити високу гігієнічність, а також дивовижний зовнішній вигляд. Недоліком срібла прийнято вважати те, що такі вироби потребують регулярного догляду, а на поверхні можуть часто з'являтися подряпини.

  7. Нейзільбер.
  8. Посуд із нейзильберу має справді привабливий вигляд, ідеальну поверхню та пластичність. Нейзильбер є сплавом міді, нікелю та цинку, а також відрізняється стійкістю до появи іржі та стійкістю до гарячої та холодної температури.

Таким чином, виділяють кілька видів столових наборів, що відрізняються призначенням, кількістю приладів та їх конструкцією. Існують також допоміжні прилади, що використовуються для подачі, сервірування або приготування певних страв. Столові прилади повинні виготовлятися з міцних та безпечних для здоров'я матеріалів, наприклад, срібла, сталі або мельхіору.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Як користуватися формами для випічки: види, догляд та використання
    Види штопорів: як правильно вибрати
    Посуд у скандинавському стилі: мінімалістичний дизайн
    Як правильно вибрати мангал? Відмінності мангалу від барбекю