mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як користуватися формами для випічки: види, догляд та використання

Види форм для випікання та їх призначення

Досвідчена господиня знає, що на сьогоднішній день існує величезна кількість форм для випічки , які відрізняються між собою формою та призначенням. Крім того, силіконові форми відрізняються компактністю та не займають багато місця на вашій кухні. Залежно від форми, формочки для запікання поділяються на прямокутні, круглі, квадратні, овальні та інші.

Залежно від призначення, формочки для випічки можна розділити на ті, які використовують для приготування тортів, кексів, тістечок, штруделів, а також випічки печива та інших десертів. Окремо можна виділити іншу категорію форм, до якої входять інструменти для випікання хліба та пасок. Серед переваг такого посуду слід виділити зручність у використанні та невибагливість у догляді.

Переваги та недоліки кожного з матеріалів

Формы для выпечки

Залежно від матеріалу виготовлення форми для випічки діляться на силіконові, керамічні, скляні та алюмінієві. Матеріали для виготовлення посуду, у тому числі форм для випікання, повинні бути жароміцними. Кожен із матеріалів форм для випічки мають свої переваги та недоліки:

  1. Силікон. Силіконові формочки відрізняються практичністю у використанні, яскравою гамою кольорів, а також стійкістю до високих температур.
  2. Кераміка. Керамічний посуд має гарні антибактеріальні властивості і щільну поверхню, яка дозволяє стравам готуватися максимально швидко.
  3. Скло. Скляні формочки мають презентабельний зовнішній вигляд, а також вони міцні та практичні у використанні.
  4. Алюміній. Алюмінієві формочки відрізняються невеликою вагою та довговічністю у використанні. Однак формочки з алюмінію не є стійкими до деформацій та появи подряпин.

Як користуватись силіконовими формами для випічки?

Інтернет-магазин Світ посуду пропонує кілька порад, які допоможуть вам правильно використовувати силіконові форми для випікання. Насамперед після купівлі форм необхідно ретельно промити їх у теплій воді, а також насухо витерти паперовим рушником. Також слід виділити кілька правил експлуатації силіконових форм:

  • перед використанням змащувати вершковим маслом;
  • підходить для використання в газовій духовці, мікрохвильовій печі та електричній печі;
  • можна мити в посудомийній машині;
  • не можна використовувати абразивні речовини для чищення силіконових форм;
  • не можна ставити форми на відкритий вогонь;
  • не можна використовувати гострі предмети для виймання випічки;
  • для очищення використовувати лише перевірені хімічні очищувачі.

Таким чином, формочки для випічки значно полегшили процес випікання різноманітних пиріжків, кексиків та інших солодощів. За допомогою такого посуду тісто не розвалюється, але набуває потрібної форми за лічені секунди. Набір якісних форм для випічки стане чудовим варіантом подарунка для дбайливої господині.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Види штопорів: як правильно вибрати
    Посуд у скандинавському стилі: мінімалістичний дизайн
    Як правильно вибрати мангал? Відмінності мангалу від барбекю
    Види обробних дощок: вибір та догляд