mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Види обробних дощок: вибір та догляд

Як вибрати обробну дошку?

Обробна дошка є необхідним предметом кухонного начиння, без якого не можна обійтися жодній сучасній господині. Обробні дошки використовують як поверхню для нарізування та оброблення риби, м'яса, фруктів та овочів. Крім того, дошку можна використовувати як підставку, на яку можна розмістити приготовлене тісто або інші продукти.

Напевно, кожен хоч раз задумувався про те, як правильно вибрати обробну дошку. У цій статті ми відповімо на запитання, а також розповімо про особливості матеріалів виготовлення кухонних дощок. Щоб правильно вибрати якісну обробну дошку, необхідно в першу чергу звернути особливу увагу на поверхню виробу, на якій не повинно бути ніяких шорсткостей, подряпин та інших вад. Крім того, при виборі кухонної дошки слід звернути увагу на марку виробника, матеріал виготовлення та розмір інструменту.

Які матеріали виготовляють кухонні дошки?

Разделочная доска

Кухонні дошки в основному виготовляють з кераміки, дерева, харчового пластику та скла. Матеріал виготовлення обробної дошки має відрізнятися міцністю та практичністю у використанні. Залежно від матеріалу виготовлення, обробні дошки мають свої переваги та недоліки:

  1. Дерево. Перевагою такого типу кухонних дощок є елегантний дизайн та довговічність у використанні. Серед недоліків варто виділити те, що такі дошки швидко вбирають вологу та неприємні запахи.
  2. Харчовий пластик. Пластикові дошки мають цікавий зовнішній вигляд, а також яскраву кольорову гаму. Єдиним недоліком пластикових виробів вважають недовгий термін експлуатації.
  3. Скло. Скляні дошки мають тривалий термін використання, є хімічно інертними, а також відрізняються практичністю використання. Серед недоліків таких виробів можна виділити крихкість матеріалу, а також можливу появу нальоту на склі.
  4. Кераміка. Керамічні дошки відрізняються легкою вагою та невибагливістю у догляді. Однак вироби з кераміки є нестійкими до механічних пошкоджень.

Як правильно обробляти обробну дошку після використання?

Інтернет-магазин Посуди підготував для вас кілька порад, як правильно чистити кухонну дошку. По-перше, обробну дошку потрібно мити відразу після її використання. По-друге, залежно від матеріалу та продукту, для якого використовувалася дошка, очищають обробні дошки такими способами:

  • для дезінфекції можна використовувати харчовий оцет, лимонну кислоту, сіль чи соду;
  • дерев'яні вироби необхідно мити дуже ретельно, адже дерево вмить вбирає сторонні запахи;
  • пластикові дошки не слід мити в гарячій воді, а також розміщувати в посудомийній машині разом із гострими предметами;
  • скляні дошки не можна упускати, обробляти після використання такі дошки можна звичайним миючим засобом;
  • обробні дошки з кераміки не можна очищати за допомогою абразивних матеріалів, які можуть пошкодити поверхню виробу;
  • після нарізки риби кухонну дошку слід кілька разів ретельно промити у звичайній воді, а потім обробити за допомогою лимонного соку.

Таким чином, обробні дошки є важливим елементом кухонного начиння. Завдяки наявності цікавого дизайну та міцності матеріалу виготовлення, обробні дошки можуть стати чудовим варіантом подарунка для кожної господині.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Види келихів для коктейлів: назви та призначення
    Термокружки: догляд, особливості та вибір
    Кухонні терки: різновиди та як підібрати найкращий варіант
    Еко-посуд: безпечний посуд для кухні