mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Види келихів для коктейлів: назви та призначення

Келихи для коктейлів та їх особливості

Для досвідченого бармена необхідно не тільки вміти правильно приготувати коктейль, але також розбиратися в особливостях келихів для коктейлів. Коктейльні келихи відрізняються від звичайних келихів розміром, формою та дизайном. Крім того, келихи для коктейлів відрізняються між собою призначенням.

Коктейльні келихи є головним атрибутом кожного бару, кафе, ресторану та іншого громадського харчування. У продажу є також набори келихів для коктейлів, які підходять для використання в домашніх умовах. Крім того, келихи для коктейлів відрізняються елегантним зовнішнім виглядом та цікавим дизайном.

Види келихів

Бокалы для коктейлей

Існує безліч келихів для коктейлів, які відрізняються між собою формою, наявністю ніжки, матеріалом. Найпоширенішими видами келихів є келихи пус кафе, стопка для шотів, тумблер, хайбол, харрікейн та пілснер. Серед інших типів коктейльних келихів варто виділити:

  1. Олд-фешн. Невелика склянка прямокутної форми з витягнутим дном, яку використовують для подачі віскі.
  2. Келих для ірландської кави. Кухоль з невеликою ніжкою використовується для подачі глінтвейну, а також традиційного ірландського коктейлю, до складу якого входить кава з віскі та вершками.
  3. Келих для маргарити. За формою нагадує келих для шампанського, проте має трохи вигнуту форму. Такий келих використовують для однойменного коктейлю, а також інших коктейлів, виготовлених на основі текіли.
  4. Сауер. За формою посудина нагадує пісочний годинник з об'ємною чашею, в яку поміщають різноманітні шоти.
  5. Келих для мартіні. Посудина конусовидної форми на високій тонкій ніжці, яку використовують як для подачі мартіні, так і для коктейлів, приготованих на основі вермуту.
  6. Коллінз. Високий вузький келих, що відрізняється циліндричною формою, що використовується для подачі фруктових коктейлів.
  7. Лікерна чарка. Невелика чарка на тонкій ніжці, яку використовують для міцних та солодких алкогольних напоїв.

З яких матеріалів виготовляються коктейльні келихи?

Коктейльні келихи мають бути виготовлені з міцних та практичних матеріалів, які відрізняються простотою у догляді. Крім того, келихи для коктейлів повинні бути виготовлені із довговічних матеріалів, які є безпечними для здоров'я. Серед найбільш поширених матеріалів для виготовлення коктейльних келихів виділяють:

  • кришталь;
  • Скло;
  • кришталеве скло;

Таким чином, коктейльні келихи відрізняються різноманітністю форм, розмірів та дизайну. Майже кожному коктейлю призначається свій особливий посудину. Крім того, набір коктейльних келихів стане чудовим варіантом подарунка для поціновувачів екзотичних напоїв.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Термокружки: догляд, особливості та вибір
    Кухонні терки: різновиди та як підібрати найкращий варіант
    Еко-посуд: безпечний посуд для кухні
    Бамбуковий посуд: властивості та догляд за посудом з бамбука