mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Кухонні терки: різновиди та як підібрати найкращий варіант

Які види терок існують та їх призначення

Сучасні господарки активно користуються різними кухонними терками для приготування різноманітних страв. Серед найпоширеніших видів терок виділяють терки для драників, для моркви по-корейськи, для шаткування капусти, для сиру, з насадками та контейнерами. В основному кухонні терки виготовляють із нержавіючої сталі та інших металів.

Величезною популярністю користуються слайсери, які призначаються для нарізки продуктів відповідного розміру. Тертки допомагають швидко і ефективно нарізати або нашаткувати овочі, фрукти та інші продукти. Крім механічних або ручних терок, існують також електричні кухонні комбайни, які можуть швидко розправитися з величезною кількістю продуктів за лічені секунди.

Як ув'язнити тертку?

Терка

Існує кілька способів, як швидко ув'язнити тертку в домашніх умовах. Для економії часу та нервів фахівці радять звернутися до майстра або просто купити нову тертку. Серед найпопулярніших варіантів, за допомогою яких можна ув'язнити кухонну терку, виділяють:

  1. Наждачний папір. За допомогою невеликого квадратика наждакового паперу можна заточити кожен ряд ріжучої кромки терки. При цьому не варто забувати про правила безпеки і використовувати при заточенні захисні рукавички.
  2. Надфіль. Напівкруглий надфіль також може стати в нагоді для очищення терки. Для цього необхідно акуратно помістити інструмент у кожен отвір терки та відполірувати ріжучу кромку посуду.
  3. Дриль. Цей інструмент стане в нагоді як для ручного заточування механічних, так і електричних терок.
  4. Наждачний камінь чи брусок. Такий варіант заточування більш підходить для механічної тертки.
  5. Правильний догляд після очищення. Після очищення інструмент необхідно ретельно промити у проточній воді та добре висушити.

Чим професійні кухонні терки відрізняються від побутових?

Як вже згадувалося вище, механічні терки підходять для нарізування продуктів у домашніх умовах. Електричні моделі використовують для шаткування або нарізки великої кількості продуктів. Серед основних відмінностей професійних кухонних терок від побутових слід виділити:

  • високу швидкість роботи;
  • більш презентабельний зовнішній вигляд;
  • менший розмір механічних терок у порівнянні з електричними;
  • багатофункціональність;
  • наявність додаткових насадок та режимів;
  • наявність контейнерів для м'якоті.

Таким чином, існує два види терок: електричні та механічні. Перші підходять для використання у ресторанах, їдальнях та інших закладах громадського харчування. Механічні терки стануть ідеальним варіантом для використання на звичайній кухні і дозволять швидко виконати безліч кухонних операцій.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Еко-посуд: безпечний посуд для кухні
    Бамбуковий посуд: властивості та догляд за посудом з бамбука
    Де і як краще сушити посуд?
    Як вибрати шампури для шашлику?