mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати шампури для шашлику?

Що таке шампур, навіщо він потрібний?

Шампур є довгим стрижнем, виготовленим найчастіше з нержавіючої сталі, який використовують для приготування шашлику. Шампури своєю конструкцією чимось нагадують шпагу. Стандартний шампур має ергономічну ручку для зручного перевертання.

Цікавим фактом є те, що правильний шампур набагато полегшує процес приготування шашлику. Крім того, неякісний шампур може зіпсувати страву, а також деформуватися під час готування. У цій статті ми розповімо про особливості вибору шампурів, а також їх види.

Види шампурів для шашлику

Шампур

За формою шампури поділяються на прямі та кутові. Прямі шампури мають плоску основу та закручену ручку. Кутові шампури підходять навіть для насаджування твердого м'яса, адже вони не гнуться завдяки тому, що металева смуга зігнута під кутом від 60 до 90 градусів. Залежно від матеріалу виготовлення виділяють такі типи шампурів:

  1. Дерев'яні.
  2. Головним недоліком і одночасно перевагою дерев'яних шампурів є те, що такі шампури не потрібно мити, адже їх використовують лише раз. Дерев'яні шампури є тоненькими шпажками, на яких можна готувати овочі, рибу або сосиски.

  3. Бамбукові.
  4. Бамбукові шампури відмінно підійдуть для приготування невеликих шматочків м'яса, грибів, морепродуктів та овочів. Бамбук є екологічним матеріалом, який гарно виглядає на столі. Варто звернути увагу на те, що перед використанням дерев'яні та бамбукові шампури рекомендується хвилин 10 вимочити у воді, щоб у процесі приготування їжі дерев'яний шампур не спалахнув.

  5. Металеві.
  6. Найзручнішим варіантом шампура є металеві, адже такі шампури досить гострі, що дозволяє швидко нанизувати продукти. Для того щоб шматочки їжі не зісковзували з шампура, варто вибирати скручені вироби або шампури з квадратним перетином. При готуванні шашлику на металевих шампурах потрібно бути обережним, щоб не обпектися, адже метал нагрівається досить швидко.

  7. Плоскі.
  8. Плоскі металеві шампури легко миються, а також відрізняються довговічністю. Проте м'ясо на плоских шампурах обсмажується лише знизу чи згори.

Як вибрати відповідні шампури?

Довжина шампура має бути хоча б на двадцять сантиметрів більше від довжини мангалу. Не варто забувати, що нанизувати м'ясо слід на середину шампура, залишаючи по 5 см порожнього місця на початку та наприкінці. При виборі шампурів необхідно звернути особливу увагу на:

  • особливості матеріалу виготовлення;
  • міцність конструкції;
  • відсутність дефектів;
  • виробника;
  • оптимальний розмір шампуру;
  • кількість шампурів у наборі;
  • матеріал ручки, яка має бути стійкою до високої температури.

Таким чином, шампури та мангал – основні необхідні інструменти для приготування шашлику. Шампури дозволяють зручно приготувати чималу кількість їжі на свіжому повітрі. Завдяки особливій конструкції шампура можна швидко нанизати шматочки м'яса, риби або овочів без особливих зусиль.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Туристичні ножі: види та особливості
    Посуд для походу: як вибрати туристичний посуд?
    Що таке менівниця, для чого вона потрібна
    Що таке акумулятори холоду та навіщо вони потрібні?