mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке менівниця, для чого вона потрібна

Що таке менажниця?

Менажниця це - страва великого або середнього розміру, яка використовується для подачі салатів або закусок. Головною відмінністю менажницы від звичайної тарілки є те, що менівниця розділена на кілька секцій. Менажа також іноді називають кабаретницями.

Традиційно менажницу використовують для акуратної подачі інгредієнтів для салату. Кабаретниці можуть також бути виготовлені у вигляді тарілки, що обертається, яку вживають для сервірування горішків, цукатів та інших закусок. Менажниці не займають багато місця на столі, проте можуть вміщати чималу кількість продуктів.

Види менажниць за матеріалом виготовлення

Менажница

Порційні тарілки також можна використовуватиме сервірування різних видів сиру. Завдяки секційній конструкції, іменниці відмінно підійдуть для подачі різних інгредієнтів, з яких кожен гість може самостійно приготувати салат за смаком. Серед найпопулярніших матеріалів для виготовлення менажниц варто виділити:

  1. Кераміку.
  2. Основною перевагою кераміки вважають презентабельний зовнішній вигляд і відносно тривалий термін експлуатації при правильному догляді. Керамічні імена прекрасно підійдуть для сервірування холодних закусок, соусів і нарізки з овочів або м'яса.

  3. Порцеляна.
  4. Порцелянова кабаретниця є багатофункціональною, адже така посудина підходить для подачі сиру, нарізки, холодних закусок, цукерок та інших солодощів. Порцеляна має високу міцність і акуратність.

  5. Метал.
  6. Мєнажниці з нержавіючої сталі відрізняються легкою вагою, високою міцністю та стійкістю до появи корозії. Металеві судини ідеально поєднуються з посудом для суші і можуть підійти для подачі соусів.

  7. Дерево.
  8. Зазвичай у дерев'яних менажницях подають мед, варення та джем. Дерев'яну кабаретницю можна використовуватиме подачі невеликих хлібобулочних виробів.

  9. Пластик.
  10. Пластикові порційні тарілки з кришками можуть при транспортуванні закусок. Такі кабаретниці можна брати із собою до школи чи на роботу.

Типи іменниць за формою

Форма менажниц буває сама різна: кругла, квадратна, прямокутна, овальна і т.д. Традиційно діаметр страви може досягати від 10 до 50 см. Залежно від форми виділяють іменниці:

  • обертові;
  • багатоярусні;
  • кабаретниці;
  • розбірні.

Таким чином, іменниці є тарілки з декількома секціями на ніжці або без. Такий посуд поміщають на стіл для подачі різноманітних закусок. Завдяки кабаретницям можна заощадити місце на столі, а також ефектно подати інгредієнти для салату.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке акумулятори холоду та навіщо вони потрібні?
    Форми для шоколаду, яку краще вибрати?
    Види супниць за призначенням та матеріалами
    Навіщо потрібна касероль і чим вона відрізняється від каструлі?