mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Навіщо потрібна касероль і чим вона відрізняється від каструлі?

Що таке касероль

Кассероль - предмет кухонного начиння, який призначається для гасіння чи запікання різноманітних страв. Зовні касероль нагадує каструлю невеликого розміру з низькими бортами. Кассеролі мають потовщений корпус, що надає стравам особливого смаку під час готування.

За формою касеролі бувають овальні, квадратні та круглі. На відміну від каструлі касероль має товстіші стінки, важку вагу, менш високі бортики. Крім того, існує особливий тип касеролей, призначений виключно для сервірування страв.

Види касеролей за матеріалами виготовлення

Кассероль

Останнім часом багатошарові касеролі стали одними з найбільш популярних предметів посуду на ринку. У багатошарових касеролей дно або весь корпус виготовлені з кількох шарів металу. Наприклад, розрізняють тришарові (шар нержавіючої сталі, алюмінію та ще один шар нержавіючої сталі), двошарові (алюміній і нержавіюча сталь), касеролі в тришаровому поєднанні (мідь, нержавіюча сталь, алюміній). Залежно від матеріалу виготовлення касеролі бувають:

  1. Керамічні.
  2. Касеролі, виготовлені з кераміки, можуть використовуватися для сервірування, для приготування страв у мікрохвильовій печі, духовці, а також на електричній або газовій плиті. Серед основних переваг керамічної касеролі слід виділити безпеку, рівномірний нагрівання їжі, стійкість до високих температур. Однак такі касеролі не є стійкими до різких перепадів температури. Крім того, для очищення керамічних касеролей не можна використовувати абразивні речовини.

  3. Зі сталі.
  4. Нержавіюча сталь має безліч переваг, серед яких варто відзначити стійкість до появи корозії, легкість у догляді, міцність і практичність, інертність. Серед недоліків посуду з нержавіючої сталі виділяють нерівномірний розподіл тепла, що згодом може призвести до пригорання продуктів. Якщо поверхня виробу подряпана, на ній можуть накопичуватися бактерії.

  5. Зі склокераміки.
  6. Касеролі зі склокераміки є ударостійкими, екологічно безпечними, а також підходять для миття в посудомийній машині. Серед недоліків склокераміки виділяють низьку стійкість до появи подряпин та можливість приготування страв лише на повільному вогні.

  7. Алюмінієві.
  8. Алюмінієві судини відмінно підійдуть для гасіння продуктів, адже алюмінієвий посуд має високу теплоємність та теплопровідність. Однак алюміній може надавати металевого присмаку приготовленій їжі, а також вступати в реакцію з кислотами. Пригорілий алюмінієвий посуд складно очистити, не пошкодивши при цьому покриття.

  9. Чавунні.
  10. Головними особливостями чавунного кухонного начиння є довгий термін експлуатації, міцність конструкції, рівномірний розподіл тепла по всій поверхні виробу. Слабкими сторонами чавуну може бути велика вага, пошкодження емалі абразивними очищувачами.

  11. Жароміцне скло.
  12. Незважаючи на крихкість, велику вагу та нестійкість до перепадів температур, касеролі з жароміцного скла мають ряд переваг. Жароміцне скло легко мити, такий матеріал не вступає в реакцію з іншими продуктами, а також не дає їжі підгоряти. Кассеролі з жароміцного скла дозволяють спостерігати за процесом приготування і є стійкими до впливу хімічних речовин.

Рекомендації щодо вибору касеролі

Ознайомившись із недоліками та перевагами найпоширеніших матеріалів для виготовлення касеролей, можна вибрати відповідний екземпляр. Крім матеріалу виготовлення слід знати деякі нюанси пов'язані з вибором такого типу посуду. При виборі касеролі необхідно звернути особливу увагу на:

  • обсяг, який має бути досить містким;
  • матеріал виготовлення;
  • перевірений бренд посуду;
  • наявність кришки;
  • форму виробу;
  • товщину стін;
  • відсутність дефектів лежить на поверхні касеролі.

Таким чином, касероль є чудовим помічником у приготуванні смачних запіканок. Не варто плутати касероль із каструлею, незважаючи на подібний зовнішній вигляд. Не слід забувати, що від правильності вибору посуду залежить термін експлуатації виробу.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Домашній посуд: прикмети та забобони
    Що таке декантер і для чого він потрібний?
    Як очистити графин з вузьким шийкою?
    Як почистити мельхіорові підсклянники?