mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Домашній посуд: прикмети та забобони

Що таке прикмети та забобони?

Народні прикмети та забобони є невід'ємною частиною у житті кожної людини. Прикмети — це умовні знаки, які віщують або погане, або добре. Наші пращури уважно спостерігали за навколишнім середовищем, а також за подіями, які відбувалися при збігу обставин.

Завдяки прикметам люди хотіли запобігти неприємностям і контролювати долю. Прикмета — це попередження про небезпеку або щастя, що насувається. Забобони на відміну прикмет є чітким знанням, що станеться за даних обставин.

Які бувають прикмети та забобони з посудом

Чайная чашка

Найбільш поширеними забобонами пов'язаними з посудом вважають те, що їсти з однієї тарілки не рекомендується. У народі вважають, що люди, які вживають їжу з однієї миски, прирікають себе на сварку. Крім того, використовувати загальний посуд під час трапези не варто, адже це може відкрити ваші таємні думки та бажання іншій людині. Їж з однієї тарілки, люди можуть енергетично впливати один на одного. Серед інших народних прикмет, пов'язаних з кухонним начинням варто виділити:

  1. Прикмети про розбитий і тріснутий посуд.
  2. Розбита тарілка спричинить щастя. Чи завжди? Везіння та удача обіцяє тому, хто розбив посуд у день народження, церковне свято, у понеділок чи у вівторок. Вдалий день особливо буде у незаміжніх дівчат та неодружених хлопців, які впустили чашку чи інший питний посуд. Розбитий посуд у гостях чи роботі зазвичай віщує швидкі неприємності.

  3. Прикмети про брудний посуд.
  4. Брудний посуд у будинку віщує нещастя, неприємні новини та часті сварки. Плями та відмічені на посуді можуть застерігати про нечесність знайомої людини. У народі також вірять, що якщо дівчина облизує тарілку, їй чоловіки дістанеться лисий несимпатичний чоловік. Якщо тарілку облизує дитина, то на вас чекають неприємні новини.

  5. Прикмети про дарування посуду.
  6. Дарувати порожній посуд не рекомендується, адже такий подарунок може завдати неприємностей не тільки тому, хто подарував, а й тому, хто отримав такий презент. Зазвичай якщо дарують посуд, його обов'язково заповнюють цукерками, фруктами та іншими смаколиками. На людину, якій подарували порцелянові або кришталеві вироби на день народження, чекає фінансовий успіх. Щоб не викликати лиха і хвороби в будинок, краще утриматися від дарування ножів, виделок та інших гострих предметів.

  7. Прикмети про чужий посуд.
  8. Чужий посуд у будинку зазвичай призводить до негативних наслідків. Наші пращури вірили, що поява чужого посуду в будинку може бути пов'язана з псуванням. Деякі вірять, що чужа чашка в будинку є ознакою того, що хтось із подружжя має роман на стороні. Чужий келих на кухні за прикметою говорить про те, що близький вам родич може мати проблеми з алкоголем.

  9. Прикмети про новий посуд.
  10. По прикметі новий посуд слід ретельно вимити, щоб усунути все негативне. Щоб забезпечити собі солодке життя, новий посуд посипають цукром. Для тих, хто прагне успіху, варто посипати нещодавно куплені предмети кухонного начиння сіллю. Щоб не спокушати долю та не залучати негативну енергетику, новий посуд не можна одразу ставити на стіл.

  11. Прикмети про миття посуду
  12. Гарні господарі ніколи не змушують своїх гостей допомагати ставити на стіл їжу чи мити посуд. Адже якщо хтось миє посуд у гостях, він тим самим вимиває щастя та добробут із цього будинку. Щоб позбавитися кошмарів і поганих думок, господиням краще не мити посуд на ніч.

Таким чином, існує безліч прикмет і забобонів пов'язаних із посудом. Деякі прикмети пророкують щастя та удачу, інші ведуть до нещастя. Вірити чи не вірити у прикмети – особистий вибір кожної людини. Однак розбитий та брудний посуд, безумовно, до добра не приведе.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке декантер і для чого він потрібний?
    Як очистити графин з вузьким шийкою?
    Як почистити мельхіорові підсклянники?
    Яку вибрати маслю?