Яку вибрати маслю?
Що таке масляна
Масляна - предмет кухонного начиння, який служить для зберігання та подачі вершкового масла. Такий інструмент нагадує невелику підставку, на яку поміщають олію. Масляни також бувають у вигляді контейнера з кришкою.
Масляни мають багато переваг, серед яких варто виділити практичність і легкість у використанні, високу функціональність, оригінальний дизайн. Крім того, завдяки герметичній конструкції маслинки зберігають смакові якості продукту. Масляни, виготовлені з якісних матеріалів, та з наявністю оригінального декору, можуть служити як прикраса святкового столу.
Різновиди маслянок
Ще однією з переваг маслянок є різноманітність форм. Наприклад, великим попитом на ринку користуються масляни у вигляді дорогоцінних скриньок, лотків, витончених підставок з кришкою. Залежно від матеріалу виготовлення найбільш популярними видами маслянок є:
- Маслянка з нержавіючої сталі.
- Скляна масляна.
- Пластикова масляна.
- Порцелянові та керамічні маслянки.
Нержавіюча сталь є стійкою до корозії, а також має високі антибактеріальні властивості. Масляни з нержавіючої сталі також мають довгий термін експлуатації, і чудово підходять для щоденного використання.
Скляні масляни мають високий рівень прозорості, а також привабливий зовнішній вигляд. Крім того, маслянки зі скла не впливають на смак продуктів, що зберігаються.
Пластикові маслянки відрізняються легкою вагою та практичністю в експлуатації. Однак, пластикові вироби вкрай нестійкі до деформації.
Масляни, виготовлені з кераміки, кришталю та порцеляни, можуть стати чудовим варіантом подарунка. Головна перевага таких маслянок полягає у витонченості декору.
Як правильно вибрати маслюку
Інтернет-магазин Світ Посуду пропонує розглянути кілька порад щодо вибору маслянки. По-перше, маслянки повинні виготовлятися з екологічного та безпечного для здоров'я матеріалу. По-друге, при виборі масляни необхідно звернути особливу увагу на:
- перевірений виробник: Krzysztof WAWEL (Польща), німецький Rosle, Thun (Чехія), російська Імператорська порцеляна та інші;
- високоякісний та міцний матеріал виготовлення;
- наявність кришки;
- розмір масляки;
- відсутність дефектів лежить на поверхні вироби;
- форма масляни.
Таким чином, масляна є незамінним кухонним інструментом, який дозволяє зручно зберігати вершкове масло. Завдяки компактному розміру маслянки не займають багато місця в холодильнику. Вибираючи маслю, варто звернути увагу на матеріал виготовлення, від якого залежить надійність зберігання олії, а також її смакові характеристики.
Теги столовая посуда кухонная посуда
Другие статьи
Як відмити скляний посуд?
Як вибрати овочечистку?
Як і чим чистити барбекю та гриль?
Як і чим чистити дитячий посуд?