mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Види супниць за призначенням та матеріалами

Що таке супниця і навіщо вона потрібна?

Супниця - це предмет посуду, в якому прийнято подавати суп на стіл. Така ємність для супу має гарний дизайн та місткий об'єм. Наявність супниці у будинку є ознакою гарного тону господині.

З давніх-давен при царському дворі для розливання бульйону або супу по тарілках використовували спеціальний посуд, адже ставити каструлю на святковий стіл було не доречно, а по одній повній тарілці супу було небезпечно. Супниця є овальною або круглою ємністю з ручкою і кришкою. Супники найчастіше продаються або окремо, або у наборі разом із тарілками для супу.

Види супниць за матеріалом виготовлення

Супница

Супниці залежно від призначення умовно поділяють на два основні типи: столові та порційні. Порційні супники служать замість тарілок, тоді як столові використовуються для сервірування супу з подальшим розливом порцій за обіднім столом. Залежно від матеріалу виготовлення виділяють такі типи супниць:

  1. глиняні.
  2. Супники з глини мають привабливий зовнішній вигляд, значний об'єм і відрізняються міцністю матеріалу виготовлення. Традиційний глиняний супник стане чудовим доповненням вашого обіднього столу.

  3. Керамічні.
  4. Вироби з кераміки насамперед вражають розкішністю декору та простотою форм. Керамічний посуд довго тримає тепло, що є величезною перевагою при сервіруванні їжі.

  5. Порцелянові.
  6. Незважаючи на крихкість порцеляни, цей матеріал виготовлення є стійким до механічних пошкоджень та кислот.

  7. Скляні.
  8. Завдяки особливостям скла такі супниці можна сміливо ставити для розігріву в мікрохвильову піч. Крім того, скляні вироби відрізняються доступною ціною та міцністю.

  9. Металеві.
  10. Металеві супниці є стійкими не тільки до перепадів температур, а й до механічних пошкоджень. Такі супники мають легку вагу та ергономічну конструкцію.

  11. Фаянсові.
  12. Твердий фаянс відрізняється високою якістю та міцністю. На відміну від порцеляни, фаянс видає глухе звучання під час удару. Такий нюанс може стати значним під час вибору правильної супниці.

  13. Харчовий пластик.
  14. Супники з харчового пластику краще використовуватиме одноразового використання. Пластикові супниці підійдуть для подачі супу на природі або роботі під час перерви.

Навіщо ще можна використовувати супниці?

Супниці з кришкою відмінно підходять для зберігання круп або, наприклад, спецій. Завдяки місткому об'єму та наявності кришки, супники є воістину багатофункціональною річчю. Крім початкової функції супниці можна також використовувати для:

  • приготування окрошки;
  • зберігання залишків перших та других страв;
  • зберігання приготовлених пиріжків чи вареників;
  • приготування соусів;
  • змішування та зберігання салатів;
  • приготування тіста.

Таким чином, супниці є цікавим варіантом посуду для подачі супу. Завдяки особливій формі супників, страва в них виглядає красиво та оригінально. Цікавим фактом також є те, що такий посуд можна використовувати і для інших цілей.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Навіщо потрібна касероль і чим вона відрізняється від каструлі?
    Домашній посуд: прикмети та забобони
    Що таке декантер і для чого він потрібний?
    Як очистити графин з вузьким шийкою?