mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Посуд для походу: як вибрати туристичний посуд?

Чим відрізняється туристичний посуд від домашнього?

Туристичний посуд - посуд, призначений для використання під час походу. Традиційно в похід із собою беруть кухоль, ложку, миску та ніж. Однак для приготування юшки чи супу необхідно взяти з собою казанок або каструлю.

У поході також знадобиться сковорідка та термокухоль. Купувати посуд окремо чи набором — перше питання, яке виникає у новачків перед походом. Для тих, хто йде в похід, вперше краще придбати повноцінний комплект туристичного посуду. Досвідчені мандрівники можуть придбати потрібний посуд окремо.

Матеріали виготовлення туристичного посуду

Посуда для похода

При виборі туристичного посуду слід звернути увагу до матеріалу виготовлення. Посуд для походу має виготовлятися із міцних, якісних, екологічних, а найголовніше – безпечних для організму матеріалів. Серед найпоширеніших матеріалів для виготовлення туристичного посуду виділяють:

  1. Нержавіюча сталь.
  2. Посуд з нержавіючої сталі довговічний, міцний, стійкий до подряпин і появи корозії. Однак таке кухонне начиння має важку вагу, що стосується сковорідок та каструль.

  3. Алюміній.
  4. Серед недоліків алюмінієвих виробів потрібно відразу виділити нестійкість до механічних пошкоджень, подряпин. Алюмінієвий посуд може вступати у реакцію з хімічними речовинами. Однак кухонне начиння з алюмінію швидко нагрівається, не вимагає спеціального догляду, а також відрізняється легкою вагою.

  5. Титан.
  6. Титанова посуд має високу міцність, завдяки якій титанові вироби не бояться подряпин і появи іржі.

  7. Пластик
  8. Пластиковий посуд славиться легкою вагою, компактністю та низькою вартістю. Однак вироби із харчового пластику не можна використовувати для приготування страв на відкритому вогні.

Який туристичний посуд брати у похід?

Найнеобхіднішими предметами кухонного начиння для походу вважають столові прилади, ніж, каструлю або казанок, термокухоль, сковорідку, половник, миски. Для походу краще вибрати посуд із герметичною кришкою та наявністю міцних ручок. При виборі посуду для походу необхідно звернути особливу увагу на:

  • матеріал виготовлення;
  • виробника;
  • місткість похідного рюкзака;
  • кількість мандрівників;
  • вартість кухонного начиння;
  • передбачуване меню під час походу;
  • практичність у використанні.

Таким чином, туристичний посуд значно відрізняється від звичайного кухонного начиння. Вибираючи посуд для походу насамперед варто врахувати його габарити, а також якість. Краще брати з собою в похід якісне і легке в експлуатації кухонне начиння.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке менівниця, для чого вона потрібна
    Що таке акумулятори холоду та навіщо вони потрібні?
    Форми для шоколаду, яку краще вибрати?
    Види супниць за призначенням та матеріалами