mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Туристичні ножі: види та особливості

Що таке туристичний ніж і навіщо він потрібний?

Туристичний ніж – спеціальний ніж, який використовують під час походу. Головною відмінністю такого ножа від звичайного є функціональність виробу. Адже туристичний ніж використовують як для нарізки чи очищення їжі, так і для того, щоб перерізати мотузку або забити кілочок у наметі.

Туристичні ножі можуть також називати мисливськими чи універсальними. За формою туристичний ніж не відрізняється від кухонного, проте може мати менший розмір. Щоб заточити туристичний ніж, можна використовувати звичайну точилку. Оптимальна довжина такого ножа сягає від 10 до 15 см.

Як правильно вибрати туристичний ніж

уристический нож

Залежно від типу конструкції виділяють складаний та нескладний туристичний ніж. Складні ножі відрізняються легкою вагою, а також є безпечнішим інструментом при транспортуванні, ніж нескладні ножі. Серед найбільш популярних матеріалів для виготовлення ручки ножів виділяють:

  1. Шкіра.
  2. Шкіряна рукоять є стійкою до вологого середовища. Шкіра відмінно прилягає до руки і є приємною на дотик.

  3. Еластомір.
  4. Такий матеріал нагадує гуму, тому ручка з еластомеру не вислизне з руки. Така рукоять здатна витримувати значні навантаження, а також бути міцною та добре триматися в руці.

  5. Дерево.
  6. Дерев'яна рукоять не є найкращим варіантом для туристичного ножа, адже дерево не витримує сильних ударів, а також може деформуватися при тривалому контакті з вологим середовищем.

  7. Метал.
  8. Металеві рукояті в основному використовують для виготовлення складаних ножів. Металева рукоять швидко змінює температуру, відрізняється стійкістю до появи корозії та високою зносостійкістю.

  9. Термопластмаса.
  10. Рукоятка з термопластмаси може витримувати вплив високих температур, а також мати довгий термін експлуатації.

Яким має бути ідеальний туристичний ніж?

Хороші туристичні ножі мають на рукояті невеликий отвір, який використовують для закріплення інструменту на поясі або зап'ясті. При покупці ножа варто врахувати наявність піхов, які захищають інструмент від частих забруднень. В ідеалі хороший туристичний ніж має:

  • бути відповідних розмірів;
  • тримати заточування довгий час;
  • мати зручну рукоятку;
  • витримувати великі навантаження;
  • відрізнятися міцністю;
  • мати гостре лезо;
  • бути в піхвах.

Таким чином, туристичний ніж відрізняється багатофункціональністю та простотою у використанні. Такий інструмент стане незамінним помічником під час походу. При виборі туристичного ножа слід врахувати перелічені характеристики, адже від правильності вибору залежить термін експлуатації зброї.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Посуд для походу: як вибрати туристичний посуд?
    Що таке менівниця, для чого вона потрібна
    Що таке акумулятори холоду та навіщо вони потрібні?
    Форми для шоколаду, яку краще вибрати?