mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке столовий сервіз і для чого він потрібний

Що таке столовий сервіз

Столовий сервіз є комплектом предметів посуду, пов'язаних один з одним формою, обробкою та призначенням. Столові сервізи можуть бути призначені для щоденного або святкового використання. Існує кілька типів столових сервізів: дитячий столовий сервіз, сервіз для сніданку, десертний сервіз, чайний або кавовий сервіз, обідній столовий сервіз.

Особливість столових сервізів полягає в тому, що за столом кожна людина має як індивідуальний посуд, так і прилади для загального використання, що значно полегшує прийом їжі. Крім того, столові сервізи створюють затишок та автентичну атмосферу за столом. Столові сервізи можуть бути відмінним варіантом подарунка.

Із чого складається столовий сервіз?

Столовый сервиз

До складу сервізу обов'язково входять середні, дрібні чи овальні тарілки. Залежно від виду сервіз складається з певної кількості предметів. Традиційно столовий (обідній) сервіз включає такі предмети посуду:

  • пиріжкова тарілка (для подачі хліба, булочок та пиріжків);
  • тарілка для подачі холодних закусок та універсальних страв;
  • довгасті тарілки для сервірування риби (селедочниці);
  • лоток для нарізки (ковбаси, сиру, шпрот);
  • дрібна тарілка; яка розміщується під тарілкою зі стравою, щоб їжа не охолола;
  • соусник, салатник;
  • супниця, бульйонні миски.

Який сервіз краще вибрати

Купуючи сервізи, слід звернути увагу на кілька нюансів. Залежно кількості чоловік, сервізи діляться на дві, чотири, шість чи дванадцять персон. Вибирайте сервіз залежно від потреби, наприклад, чайний сервіз для чаю та солодкого, набір для сніданку або обідній сервіз. Серед найпопулярніших матеріалів для виготовлення сервізів необхідно виділити:

  1. Порцеляна.
  2. Крім міцності, фарфор також відомий мелодійним звучанням та презентабельним зовнішнім виглядом. Порцелянові сервізи є незамінними на святковому столі.

  3. Фаянс.
  4. Головною перевагою посуду з фаянсу вважають доступні ціни. Однак фаянс підходить для приготування посуду для повсякденного використання. Фаянсові вироби дуже крихкі, проте їх можна використовувати в посудомийній машині.

  5. Кераміка.
  6. Керамічний посуд відрізняється шикарним декором та оригінальним оформленням. Однак кераміка, в порівнянні з іншими матеріалами, більш схильна до появи тріщин та сколів. Крім того, керамічний посуд не є стійким до різких перепадів температури.

  7. Кришталь.
  8. Кришталь переважно використовують для виготовлення келихів, салатниць, десертних тарілок або страв. Проте кришталеві сервізи вимагають дбайливого догляду, а також кришталь з часом може потемніти.

  9. Скло.
  10. Скляні вироби мають багато переваг, наприклад, міцність, стійкість до хімічних засобів, термостійкість. Крім того, скло безпроблемно контактує з барвниками та легко піддається переробці.

  11. Метал.
  12. Зазвичай з металу виготовляють таці та страви. Іноді краї порцелянового або кришталевого посуду прикрашають металом. Головною перевагою металевого посуду є міцність та невибагливість у догляді.

Таким чином, в арсеналі кожної господині неодмінно має бути хоч один столовий сервіз, завдяки якому можна прикрасити святковий стіл, приємно здивувавши дорогих гостей. Оскільки існує кілька різновидів столового сервізу, необхідно знати, які предмети кухонного начиння знаходяться в даному комплекті. При виборі сервізу слід врахувати тип сервізу, кількість предметів у наборі, декор, міцність та інші особливості матеріалу виготовлення.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Призначення столових приладів, їх види
    Як користуватися формами для випічки: види, догляд та використання
    Види штопорів: як правильно вибрати
    Посуд у скандинавському стилі: мінімалістичний дизайн