mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке чайна пара

Поняття «чайна пара»

Чайною парою прийнято називати чайний набір, який складається з поглибленого блюдця та чашки . Такий комплект переважно використовується для чаювання. Найчастіше чашка у такій парі виготовляється у формі піали з ручкою.

Такі набори продаються зазвичай у єдиному екземплярі. Однак на ринку посуду чайну пару часто можна побачити в ролі складової чайного сервізу. Крім того, чайна пара обов'язково повинна мати витончений дизайн та оригінальний зовнішній вигляд.

Який матеріал використовується

Чайная пара

Для виготовлення питного посуду повинні використовуватися лише якісні та міцні матеріали виготовлення. Крім того, такі матеріали мають бути стійкими до високих температур, а також невибагливими у догляді. Пропонуємо ознайомитися з особливостями найпоширеніших матеріалів для виготовлення чайних сервізів:

  1. Кераміка.
  2. Основними перевагами керамічних виробів є гігієнічність, безпека, міцність, хороша теплопровідність. Крім того, керамічний посуд є стійким до впливу кислот і плям. Порцелянові сервізи також невибагливі у догляді.

  3. Порцеляна.
  4. Серед переваг фарфорових виробів виділяють оригінальний білий колір і незвичайний дзвін. Посуд із порцеляни не тьмяніє, а також має презентабельний зовнішній вигляд. Крім того, порцеляна здатна витримати високі температури і не піддається хімічним впливам.

  5. Фаянс.
  6. Відмінними характеристиками фаянсу можна назвати щільність, прозорість та гармонійність. Однак фаянсовий посуд є досить крихким, тому потребує дбайливого зберігання.

  7. Скло.
  8. Головними перевагами скляного посуду є екологічна безпека, гігієнічність, простота використання, універсальність і висока практичність.

Особливості чайних пар

Найбільш популярними матеріалами для виготовлення чайних пар є кераміка, фарфор та фаянс. Цікавим варіантом можна назвати чайну пару з англійського візерунка з наявністю оригінальних візерунків та витонченого розпису. Пропонуємо ознайомитися з кількома особливостями чайної пари:

  • гармонійність стилю блюдця та чашки;
  • можливість купити у наборі або сервізом;
  • можна використовувати не тільки для чаю, але і для подачі гарячого шоколаду або какао;
  • об'єм чашки сягає 250 мл;
  • блюдце має заглиблення спеціально для чашки;
  • практичні матеріали виготовлення;
  • різноманітність форм, матеріалів виготовлення та декору.

Таким чином, чайна пара має бути у кожному будинку. Мініатюрне блюдце і філіжанка є незамінним атрибутом тих, хто часто любить пити чай. До того ж, такий посуд стане вкрай необхідним для тих, хто любить приймати гостей.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Що таке акумулятор холоду і для чого він потрібний?
    Як вибрати тортівницю
    Що таке столовий сервіз і для чого він потрібний
    Призначення столових приладів, їх види