mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?

Чим відрізняється посуд із нержавіючої сталі від інших матеріалів?

Нержавіюча сталь виготовляється із сплаву хрому та нікелю. Такий посуд є стійким до появи корозії, а також відрізняється стійкістю до кислот. Кухонні предмети виготовлені з нержавіючої сталі можна використовувати для приготування різноманітних страв. На відміну від решти посуду вироби з нержавіючої сталі не впливають на смак їжі, а також сприяють рівномірному розподілу тепла для швидкого приготування.

Який посуд виготовляється з нержавіючої сталі? В основному на ринку посуду можна знайти столові прилади, каструлі , сотейники, сковорідки та термоси з нержавіючої сталі. Крім того, нержавіючу сталь також використовують для виготовлення різноманітних сувенірів та деталей для кухні. Нержавіюча сталь є одним із найпоширеніших матеріалів для виготовлення ложок, виделок та ножів.

посуд з нержавіючої сталі

У чому переваги та недоліки нержавіючої сталі?

Нержавіюча сталь вважається міцним та довговічним матеріалом, який має більше переваг, ніж недоліків. Традиційно серед недоліків кухонного начиння з нержавіючої сталі виділяють погану теплопровідність та трішки завищену ціну. Серед основних переваг кухонного посуду з нержавіючої сталі виділяють:

  1. Презентабельний зовнішній вигляд.
  2. Посуд із нержавіючої сталі відрізняється блискучою або матовою гладкою поверхнею, яка ідеально поєднується з дизайном кухні.

  3. Високий рівень міцності.
  4. Вироби з нержавіючої сталі відрізняються довговічністю, а також стійкі до деформації та подряпин за рахунок наявності товстих стінок та подвійного дна.

  5. Нейтральність матеріалу виготовлення.
  6. Нержавіюча сталь є безпечним матеріалом, який не впливає на смак і запах їжі, що готується.

  7. Гігієнічна поверхня.
  8. На бездоганно відполірованій поверхні посуду з нержавіючої сталі без тріщин і подряпин не накопичуються мікроби, бактерії та інші мікроорганізми.

  9. Поєднання з різними видами плит.
  10. Посуд із нержавіючої сталі підходить для приготування їжі на різних типах плит, включаючи індукційні та склокерамічні плити.

Правила використання посуду з нержавіючої сталі

Щоб кухонне начиння з нержавіючої сталі прослужило довше, слід знати нюанси догляду за таким типом посудом. По-перше, нержавіючий посуд (каструлі, сковорідки, сотейники) призначений для приготування їжі, тому не бажано зберігати в ній їжу або рідину. По-друге, не слід також залишати порожній посуд із нержавіючої сталі на вогні. Крім того, рекомендується мити посуд, коли він охолоне, щоб уникнути різких перепадів температури. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією, як очистити посуд з нержавіючої сталі:

  • Якщо їжа пригоріла, налийте в каструлю або сковорідку гарячої води з миючим засобом і через 20 хвилин можна очистити їжу, що пригоріла, за допомогою вологої губки.
  • Щоб уникнути появи накипу, слід додавати сіль у блюдо лише після того, як вода закипіла.
  • Щоб позбутися осаду білого кольору в каструлі, слід прокип'ятити в посудині розчин води та оцту.
  • Для миття посуду з нержавіючої сталі не рекомендується використовувати абразивні матеріали та порошки.
  • При виборі засобів для миття посуду зверніть увагу на їх склад, у якому не повинно бути аміаку та хлору.
  • Після очищення посуду із нержавіючої сталі необхідно насухо витерти кухонний інвентар, щоб на посуді не залишалися плями.
  • Нержавіючий посуд можна мити в посудомийній машині.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Скільки ваз для квітів має бути вдома?
    Роль дошки на будь-якій кухні
    Які ножі мають бути на кухні?
    Набір каструль: чому варто купувати набором?