Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?
Чим відрізняється посуд із нержавіючої сталі від інших матеріалів?
Нержавіюча сталь виготовляється із сплаву хрому та нікелю. Такий посуд є стійким до появи корозії, а також відрізняється стійкістю до кислот. Кухонні предмети виготовлені з нержавіючої сталі можна використовувати для приготування різноманітних страв. На відміну від решти посуду вироби з нержавіючої сталі не впливають на смак їжі, а також сприяють рівномірному розподілу тепла для швидкого приготування.
Який посуд виготовляється з нержавіючої сталі? В основному на ринку посуду можна знайти столові прилади, каструлі , сотейники, сковорідки та термоси з нержавіючої сталі. Крім того, нержавіючу сталь також використовують для виготовлення різноманітних сувенірів та деталей для кухні. Нержавіюча сталь є одним із найпоширеніших матеріалів для виготовлення ложок, виделок та ножів.
У чому переваги та недоліки нержавіючої сталі?
Нержавіюча сталь вважається міцним та довговічним матеріалом, який має більше переваг, ніж недоліків. Традиційно серед недоліків кухонного начиння з нержавіючої сталі виділяють погану теплопровідність та трішки завищену ціну. Серед основних переваг кухонного посуду з нержавіючої сталі виділяють:
- Презентабельний зовнішній вигляд.
- Високий рівень міцності.
- Нейтральність матеріалу виготовлення.
- Гігієнічна поверхня.
- Поєднання з різними видами плит.
Посуд із нержавіючої сталі відрізняється блискучою або матовою гладкою поверхнею, яка ідеально поєднується з дизайном кухні.
Вироби з нержавіючої сталі відрізняються довговічністю, а також стійкі до деформації та подряпин за рахунок наявності товстих стінок та подвійного дна.
Нержавіюча сталь є безпечним матеріалом, який не впливає на смак і запах їжі, що готується.
На бездоганно відполірованій поверхні посуду з нержавіючої сталі без тріщин і подряпин не накопичуються мікроби, бактерії та інші мікроорганізми.
Посуд із нержавіючої сталі підходить для приготування їжі на різних типах плит, включаючи індукційні та склокерамічні плити.
Правила використання посуду з нержавіючої сталі
Щоб кухонне начиння з нержавіючої сталі прослужило довше, слід знати нюанси догляду за таким типом посудом. По-перше, нержавіючий посуд (каструлі, сковорідки, сотейники) призначений для приготування їжі, тому не бажано зберігати в ній їжу або рідину. По-друге, не слід також залишати порожній посуд із нержавіючої сталі на вогні. Крім того, рекомендується мити посуд, коли він охолоне, щоб уникнути різких перепадів температури. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією, як очистити посуд з нержавіючої сталі:
- Якщо їжа пригоріла, налийте в каструлю або сковорідку гарячої води з миючим засобом і через 20 хвилин можна очистити їжу, що пригоріла, за допомогою вологої губки.
- Щоб уникнути появи накипу, слід додавати сіль у блюдо лише після того, як вода закипіла.
- Щоб позбутися осаду білого кольору в каструлі, слід прокип'ятити в посудині розчин води та оцту.
- Для миття посуду з нержавіючої сталі не рекомендується використовувати абразивні матеріали та порошки.
- При виборі засобів для миття посуду зверніть увагу на їх склад, у якому не повинно бути аміаку та хлору.
- Після очищення посуду із нержавіючої сталі необхідно насухо витерти кухонний інвентар, щоб на посуді не залишалися плями.
- Нержавіючий посуд можна мити в посудомийній машині.
Теги кухонная посуда
Другие статьи
Скільки ваз для квітів має бути вдома?
Роль дошки на будь-якій кухні
Які ножі мають бути на кухні?
Набір каструль: чому варто купувати набором?