mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Яка сковорода краща для смаження м'яса?

Чому для м'яса варто вибирати спеціальну сковороду?

Смак, текстура і навіть аромат приготовленої страви значною мірою залежить від якості посуду. Саме у поєднанні з професійним посудом створюються кулінарні шедеври. Щоб підсмажити м'ясо зі смачною скоринкою та апетитною текстурою, слід знати, як вибрати правильне начиння для приготування страви.

Наприклад, при купівлі та виборі сковорідки для м'яса слід врахувати наявність кришки, жароміцних ручок, а також антипригарні властивості виробу. Крім того, рифлене дно вважається найбільш підходящим для приготування стейків. Рельєф, виїмки по краях та носик для зливу олії призначені для максимальної зручності у процесі приготування м'ясних виробів.

Які види сковорідок для м'яса?

сковородка для мяса

Найбільше покупців цікавить питання, яка сковорода підійде для смаження без олії? Кам'яні, мармурові та керамічні сковорідки вимагають мінімальну кількість олії для смаження. Навіть для смачного приготування стейку на сковорідці-гриль знадобиться трошки олії. Головними атрибутами жароміцної сковорідки для смаження м'яса повинні бути зручні жароміцні ручки, товсте дно та наявність антипригарного покриття. Залежно від типу покриття виділяють такі сковорідки для приготування м'яса:

  • тефлонові (антипригарні властивості, теплоємність, довговічність, не виділяють шкідливих речовин);
  • керамічні (екологічна безпека, міцність, високі антипригарні властивості, можливість приготування м'яса з використанням мінімальної кількості олії);
  • титанові (зносостійкість, швидке розігрів, рівномірний розподіл тепла, довговічність, нейтральність);
  • мармурові (міцне та стійке покриття, швидке нагрівання, не вимагає особливого догляду);
  • сковорідки з нержавіючої сталі (стійкість до появи корозії, простота у догляді та зберіганні, хімічна інертність, сумісність з індукційними плитами, довгий рок експлуатації та презентабельний зовнішній вигляд);
  • алюмінієві сковорідки (доступна ціна, невибагливість у догляді, стійкість до корозії, хороша теплопровідність, проте відсутність антипригарної властивості);
  • кам'яні (невелика вага, легкий догляд, безпека для організму, висока міцність та можливість смаження без олії).

Як вибрати сковорідку для м'яса?

Сковорідки для м'яса є чудовим вкладенням грошей. Якісні сковорідки відрізняються тривалим терміном експлуатації, невибагливістю у догляді, а також міцністю матеріалу виготовлення. При покупці сковорідки для м'яса необхідно звернути особливу увагу на кілька факторів:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Якісні сковорідки для приготування стейків мають бути виготовлені з матеріалів, які здатні розжарюватись до високих температур. Найбільш популярними є алюмінієві та чавунні сковорідки, які швидко нагріваються та довго зберігають тепло.

  3. Тип покриття.
  4. Чавунні сковорідки добре справляються з приготуванням їжі і не пригорають при правильному використанні. Захисний шар антипригарного покриття значно полегшує приготування та догляд за таким посудом, запобігаючи пригоранню страв.

  5. Розмір.
  6. При виборі сковорідки для м'яса слід звернути особливу увагу на діаметр дна сковорідки, який повинен бути більшим за діаметр конфорки. Для смаження величезної кількості м'яса знадобиться сковорідка солідного об'єму, адже між шматками м'яса має бути відстань, щоб вони добре просмажилися і їх можна було легко перевернути.

  7. Форма.
  8. Для смаження невеликих шматочків м'яса можна використовувати сковорідки круглої форми, а для прожарювання стейків та великих шматків м'яса підійдуть квадратні та прямокутні сковорідки.

  9. Бренд.
  10. Серед відомих виробників сковорідок для смаження м'яса виділяють: Rondell, Berghoff, Ardesto, Tramontina, Tefal, Tescoma та інші.

  11. Особливості дна.
  12. Сковорідка для смаження м'яса повинна відрізнятись товстим дном, що забезпечує рівномірне прогрівання виробу та довго зберігає температуру. Найкращим варіантом для смаження м'яса вважають сковорідку з наявністю багатошарового дна.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим промити посуд без хімії?
    Як чистити сковорідку з антипригарним покриттям?
    Як правильно використовувати посуд із нержавіючої сталі?
    Скільки ваз для квітів має бути вдома?