mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати форму для випікання хліба?

Чому переваги випічки хліба вдома?

Крім незабутнього смаку, аромату свіжоспеченого хліба та хрусткої скоринки, домашній хліб також відрізняється натуральним складом без хімічних підсилювачів смаку та інших добавок. Сам процес випікання хліба є ритуалом, який нагадує нам про минуле, про наших предків та традиції. Випікання хліба в домашніх умовах також є свого роду терапією, душевним заняттям, завдяки якому людина знаходить спокій і гармонію із собою.

Випічка домашнього хліба може перетворитися з хобі на прибутковий бізнес. Завдяки різноманітності рецептів та інгредієнтів кожен гурман знайде свій підхід до приготування хліба. У сьогоднішній статті ми розповімо про те, які форми підійдуть для випікання хлібобулочних виробів.

Як вибрати хорошу форму для випікання хліба?

Форма для хліба Хліб випікають у різноманітних формах, що відрізняються між собою матеріалом виготовлення, дизайном та кольором. Докладніше про матеріали виготовлення форм для випічок, а також їх недоліки та переваги розповімо далі у статті. При виборі форми для випікання хлібобулочних виробів слід звернути особливу увагу на:

  1. Міцний та безпечний для організму матеріал виготовлення, що відрізняється стійкістю до дії високої температури.
  2. Форма (круглі, овальні, прямокутні).
  3. Сумісність із духовкою.
  4. Відсутність подряпин та інших дефектів лежить на поверхні форм.
  5. Перевірений виробник (прийнятне співвідношення ціни та якості).
  6. Об'єм в залежності від мети приготування (хліб, булочки, круасани, багет, тости тощо).
  7. Наявність додаткових аксесуарів (кришка, прихватки, пензлик для змащування олією).

Які матеріали використовують для виготовлення форм для випікання хліба?

Для випікання хліба використовують міцні матеріали, які не бояться високих температур. Традиційно на ринку посуду найчастіше можна побачити керамічні, чавунні, глиняні та інші форми для запікання. Пропонуємо ознайомитися з перевагами та недоліками кожного з матеріалів:

  1. Силікон. Силіконові формочки для запікання підходять для всіх видів духовок і плит, а також відрізняються достатком кольорової гами. Форми із силікону легко мити, зручно зберігати, а приготовлений у таких формах хліб не пригорає. Крім того, перед випіканням хлібобулочних виробів не обов'язково змащувати форму олією.
  2. Литий алюміній. Форми з литого алюмінію відрізняються гарною теплопровідністю та невеликою вагою. Такі форми використовують на заводах. В основному випускають круглі, овальні, квадратні форми, а також форми для тостів та багетів. Єдиним недоліком форм із литого алюмінію можна назвати їх пористість, через яку тісто може прилипати до поверхні судини.
  3. Чавун. Чавунні форми мають антипригарні властивості і незважаючи на свою важку вагу, відрізняються величезною популярністю. Чавунні вироби довговічні, практичні, а також забезпечують рівномірне прогрівання тіста, виключаючи його пригорання.
  4. Вуглецева сталь. Сталеві форми для випікання хліба витримують високі температури та відрізняються міцністю. Сталь нагрівається швидко, рівномірно розподіляючи тепло, завдяки чому хліб не підгоряє і має хрустку скоринку. Власники сталевих форм для хліба зазначають, що такі вироби потребують особливого догляду.
  5. Кераміка. Завдяки наявності товстого дна та стінок, керамічні вироби довго зберігають тепло та забезпечують рівномірне нагрівання. Форми з кераміки ідеально підійдуть для випікання житнього хліба та булочок із родзинками, цукатами, горіхами та іншими наповнювачами. При правильному догляді керамічний посуд прослужить на кухні дуже довго. Слід пам'ятати, що кераміка не любить різких перепадів температури, тому слід почекати, поки форма охолоне, перед тим, як її мити.
  6. Глина. Глиняні форми для випічки не бояться високих температур, а також відрізняються стильним дизайном, екологічністю та високою міцністю.
  7. Жароміцне скло. Форми із жароміцного скла не підходять для інтенсивного використання. Матеріал тендітний, не переносить перепадів температури, тому професіонали відмовляються випікати хліб у таких формах. Крім того, щоб тісто не пристало до скла, форму обов'язково потрібно змастити олією. Однак скляні форми відмінно підійдуть для запікання картоплі та інших страв.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Види барного посуду
    Яка сковорода краща для смаження м'яса?
    Чим промити посуд без хімії?
    Як чистити сковорідку з антипригарним покриттям?