mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити віск із посуду?

Чим парафін відрізняється від воску

Віск є природною речовиною та може бути як тваринного, так і рослинного походження. Парафін - воскоподібна суміш, яку переважно видобувають із нафти. Парафін часто використовують при виготовленні косметики та миючих засобів. Штучний віск має чудові характеристики: хімічну інертність, чудову твердість, відсутність запаху.

Віск - тверда, водовідштовхувальна речовина з низькою температурою плавлення, яка піддається формуванню та виливу. Парафіном називають нафтовий відхід, штучний аналог воску, що входить до складу свічок та косметики. Бджолиний віск та його аналоги мають різні фізичні характеристики. Наприклад, бджолиний віск та парафін мають однакову температуру плавлення, проте парафін горить із виділенням кіптяви, а натуральний віск негорючий.

По консистенції віск нагадує пластилін, тому відрізняється пластичністю та м'якістю. Парафін у свою чергу відрізняється твердістю, при розрізанні ножем цей матеріал кришиться. Як правило, віск має жовто-коричневий колір, а парафін буває білого або з додаванням барвників. Натуральний віск може спричиняти алергічну реакцію, парафін зазвичай не викликає алергії.

Основні правила видалення воску з посуду

Віскові свічки

Щоб відмити віск із поверхні кухонних виробів часто використовують народні засоби, які коштують дешево та приносять ефективний результат. Варто звернути увагу, що віск бажано видалять відразу, щоб речовина не засохла на поверхні. Тверді віск дуже складно потім видалити. Як відмити віск із посуду за допомогою народних методів:

  1. Нагрівання.
  2. Теплова дія є одним із найшвидших і найефективніших способів видалення воску. Щоб уникнути опіку, використовуйте захисні рукавички або прихватки. Існують такі способи очищення посуду від воску за допомогою нагрівання:

    • нагрівання феном;
    • вплив парою (нагріти забруднений посуд гарячим повітрям);
    • за допомогою відкритого вогню (багаття, пальник, піч);
    • підігрів у мікрохвильовій печі (не весь посуд підходить для розігріву в мікрохвильовій печі, зверніть увагу на відповідне маркування).
  3. Сода.
  4. Дерев'яною лопаткою або шпателем піднімаємо віск. Наносимо на кухонну щітку соду та протираємо поверхню посуду. Також замість соди іноді використовують кухонну сіль великого або дрібного помелу.

  5. Знежирення.
  6. Цей спосіб підходить для очищення посуду з порцеляни, кришталю або скла. Поміщаємо кухонне начиння із затверділим воском у розчин води та миючого засобу. Ставимо каструлю із вмістом на вогонь та підігріваємо до повного розчинення воску. Далі остиглий посуд моїм м'якою губкою і звичайним миючим засобом.

  7. Масло.
  8. Розігріту олію нанести на парафін. Коли маса охолоне, посуд слід витерти сухою серветкою та промити.

  9. Метод заморожування.
  10. Помістити забруднений воском виріб у морозилку на півгодини. Далі за допомогою ножа або металевої лопатки обережно підчепити воскову кірку, щоб не подряпати покриття посуду.

  11. Шпатель.
  12. Для цієї процедури знадобиться шпатель, фен та кухонна губка. Потік гарячого повітря слід направити на застиглий віск і зібрати розтоплену шпателем масу. Потім протерти поверхню губкою та помити посуд у теплій воді.

Як очистити посуд від воску за допомогою побутової хімії

Щоб отримати швидкий результат, для очищення воску можна використовувати хімічні речовини. У процесі їх використання, будь ласка, ознайомтеся з інструкцією та використовуйте рукавички для захисту рук. Щоб очистити віск у домашніх умовах за допомогою побутової хімії, можна використовувати:

  1. Уайт-спірит.
  2. Намочити губку даною речовиною та протерти забруднені воском місця.

  3. Засіб для догляду за духовкою та мікрохвильовою піччю.
  4. Розчин нанести на восковий наліт і змити після 10-15 хвилин.

  5. Засіб видалення воску.
  6. Величезною популярністю користуються спеціальні очищувачі слідів воску. Перед використанням необхідно ознайомитись з інструкцією.

  7. Рідина для миття посуду.
  8. Для видалення воску можна використовувати миючий засіб.

Віск і парафін легко плавляться під впливом пари, окропу та відкритого вогню. Для видалення слідів воску на посуді з крихких матеріалів краще використовувати соду та олії. Ми зібрали кілька правил, які полегшать процес видалення воску з посуду:

  • необхідно без зволікання видалити віск із поверхні посуду;
  • вибір інструменту для очищення воску залежить від характеру забруднення кухонного начиння;
  • будьте уважними при використанні металевих щіток, які можуть пошкодити поверхню виробу;
  • для очищення воску можна використовувати лляну або серветку або кухонну губку;
  • віск, що не застиг, також можна очистити за допомогою дерев'яної лопатки або ножа;
  • щоб очистити фарфоровий, кришталевий або скляний посуд від воску рекомендується використовувати очищувачі, що щадять;
  • використовуйте лише перевірені та безпечні для організму засоби очищення.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як завантажувати посуд у посудомийку?
    Як прожарити чавунну сковорідку?
    У чому носити їжу на роботу та до школи?
    Посуд із жароміцного скла: види та поради щодо вибору