Користь та шкода мідного посуду
Переваги та недоліки посуду з міді
Мідний посуд має попит на ринку посуду з кількох причин. По-перше, вироби з міді мають хорошу теплопровідність, завдяки чому поверхня швидко і рівномірно прогрівається. По-друге, мідний посуд відрізняється оригінальним виглядом і має бактерицидні властивості. Також мідне кухонне начиння відрізняється міцністю і сприяє швидкому приготуванню їжі.
Мідний посуд також має недоліки. Наприклад, не можна готувати їжу в мідній сковорідці або каструлі без спеціального покриття, оскільки мідь може окислюватись і вступати в реакцію з деякими продуктами. Крім того, не можна готувати та подавати їжу в посуді, повністю виготовленому з міді, адже це може призвести до надлишку міді в організмі та отруєння. Таким чином, краще купувати мідний посуд із покриттям та не використовувати мідні вироби для постійного приготування їжі.
На що варто звертати увагу при виборі мідного посуду
Кухонне начиння з міді не підходить для миття в посудомийній машині, а також потребує особливого догляду. Тому мідний посуд не підходить для щоденного використання. Мідний посуд може мати покриття з олова, нікелю чи нержавіючої сталі. При покупці мідного посуду необхідно звернути особливу увагу на:
- Тяжка вага.
- Кришка.
- Тип покриття.
- Відсутність дефектів.
- Колір.
- Розмір.
Справжній мідний посуд відрізняється важкою вагою. Посуд із мідним напиленням набагато легший.
Зазвичай оригінальні мідні сковорідки чи каструлі продаються без кришки, яку потрібно купувати окремо відповідно до розміру посудини.
Усередині мідного посуду має бути покриття, яке не дозволяє металу окислюватись. Адже мідь, що окислилася, впливає на колір і якість їжі, що готується.
Перед покупкою кухонного начиння з міді слід уважно оглянути виріб, на якому не повинно бути осколів, подряпин або інших неточностей.
Колір посуду слід підбирати під інтер'єр кухні та інших інструментів. Мідний посуд відрізняється гарним кольором та чудовим блиском.
Об'ємні мідні сковорідки підійдуть для приготування на велику родину. Порційні каструлі стануть незамінними для приготування риби, м'яса та інших продуктів.
Як доглядати посуд з міді
Для перемішування їжі на мідній сковорідці краще використовувати дерев'яні чи силіконові лопатки, які не дряпають дно та стінки посудини. Кухонне начиння з міді слід мити вручну за допомогою миючих засобів, що щадять. Нижче ми зібрали для вас кілька правил щодо догляду за мідним посудом:
- мідний посуд не любить вологи, через яку на поверхні кухонного начиння з'являються темні плями;
- щоб продовжити термін експлуатації, використовуйте посуд суворо за призначенням;
- мідний посуд не підходить для зберігання кислих продуктів;
- мідне кухонне начиння не підходить для миття в посудомийній машині;
- для очищення не рекомендується використовувати абразивні речовини та миючі засоби, до складу яких входить хлор;
- щоб прибрати потемніння, можна протерти посуд часточкою лимона та кухонною сіллю;
- для очищення мідного посуду також підійде розчин оцту та соди.
Теги кухонная посуда
Другие статьи
Як забрати наклейки з тарілок?
Як робити кригу для коктейлів?
Як відмити віск із посуду?
Як завантажувати посуд у посудомийку?