mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Навіщо витирати посуд після миття?

Чому важливо мити посуд одразу після готування

Брудне кухонне начиння слід мити відразу після приготування, щоб залишки їжі не присохли, а процес очищення не був скрутним. Також регулярне миття посуду допоможе уникнути накопичення бактерій та інших мікроорганізмів. Скупчення немитого посуду може спричинити появу неприємного запаху на кухні.

Дуже важливо мити посуд відразу після його використання, адже гори немитого посуду виглядають негарно, а також займають багато місця в раковині. Крім того, брудний посуд не повинен накопичуватися довгий час, адже це може призвести до появи тарганів, бактерій та інших паразитів. Посудомийна машина стане чудовим рішенням для тих, кому не подобається мити посуд вручну.

Аргументи за протирання посуду відразу після миття

Після миття та ретельного ополіскування на посуді можуть залишатися сліди миючого засобу. Тому за допомогою кухонного рушника можна позбутися не тільки бактерій, але й залишків миючого засобу. Також при регулярному витиранні посуду в сушарці не накопичується вода. Однак головним аргументом на користь витирання посуду є відсутність розлучень і слідів від потік на поверхні тарілок та іншого кухонного начиння. Найбільш популярними аргументами на користь протирання посуду після миття є:

  • відсутність вогкості у шафі;
  • не залишається слідів від патьоків води;
  • не розбризкується волога по кухні;
  • після витирання посуд набуває витонченого блиску;
  • кухонне начиння стає чистішим, на його поверхні не накопичуються бактерії;
  • не накопичується вода у піддонах;
  • на поверхні посуду не залишається розлучень.

Аргументи проти протирання посуду

Головним аргументом противників протирання кухонного начиння є відсутність економічної вигоди. Кухонні рушники вимагають регулярного очищення, а одноразові паперові рушники потрібно постійно купувати, що спричинить додаткові витрати. Серед найбільш поширених причин, з яких не варто протирати кухонне начиння, виділяють:

  • можуть залишитися ворсинки від рушника;
  • доведеться частіше прати рушник або купувати паперові рушники;
  • на кухонних рушниках можуть розмножуватися бактерії та інші мікроорганізми;
  • витирання посуду може не відповідати гігієнічним стандартам;
  • доводиться постійно стежити за чистотою губи;
  • замість кухонних рушників краще використовувати якісні ганчірочки з мікрофібри, які не коштують дешево;
  • недоцільний процес: додаткові витрати води та миючого засобу на очищення рушників.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Користь та шкода мідного посуду
    Як забрати наклейки з тарілок?
    Як робити кригу для коктейлів?
    Як відмити віск із посуду?