mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити сковорідку від нагару?

Чому з'являється нагар на сковороді

Нагар - це шар сажі, змішаної з жиром. Нагар може з'явитися як із внутрішнього, так і із зовнішнього боку посудини. Скупчення бруду та застарілого жиру на сковорідках при нагріванні може виділяти канцерогени, які провокують небезпечні захворювання. Частинки нагару можуть потрапляти до страв, а потім до організму. Тому необхідно очищати сковорідки та каструлі після кожного використання, а не залишати миття посуду на потім.

Обгорілий жир, що в'ївся у стінки посуду, нелегко прибрати. Крім того, якщо на сковорідці з'явився жирний наліт, після кожного використання з'являтиметься новий шар нагару. Якщо вчасно не прибрати нагар, потім буде легко купити нову сковорідку, ніж пробувати очистити нагар, який поступово накопичувався шарами. Зверніть увагу, що нагар може з'являтися на посуді з подряпаним або пошкодженим антипригарним покриттям.

Що потрібно для чищення нагару

Нагар на сковорідках виглядає не естетично, а також може стати причиною пригорання їжі, що готується. Також при нагріванні сковорідки з нагаром можуть виділятися шкідливі для організму людини токсичні речовини. Для очищення сковорідки або іншого посуду від нагару в домашніх умовах можна використовувати:

  • розчин оцту;
  • лимон;
  • миючий засіб;
  • перекис водню або активоване вугілля;
  • суміш силікатного клею, води та соди;
  • жорстка губка для миття посуду;
  • харчова сода.

Як відчистити від нагару різні види сковорідок

Сковорідка Кожен матеріал виготовлення має свої особливості, тому спосіб очищення нагару в сковорідках з різним покриттям може відрізнятись. Інтернет-магазин Світ посуду підготував вам коротку інструкцію, як очистити сковорідку від старого жиру за допомогою підручних засобів. Залежно від типу матеріалів виготовлення нагар на сковорідці можна прибрати різними способами:

  1. Чавунні сковороди.
  2. Нагар на чавунних сковорідках можна очистити за допомогою металевих губок, піску чи спеціального порошку. Також чавунну сковорідку можна розігріти на багатті або печі, таким чином жир повинен розтанути. Потім промити сковорідку і насухо витерти.

  3. Сковорідки із емальованим покриттям.
  4. Емальоване покриття крихкіше, ніж чавун, тому вимагає особливого догляду. Забруднену емальовану сковорідку можна очистити содою, лимонною кислотою або оцтом. Щоб позбавитися жиру, можна також замочити сковорідку на ніч у воді і додати туди миючого засобу.

  5. Алюмінієві сковороди.
  6. Щоб видалити жирний шар та не подряпати поверхню алюмінієвих виробів, можна використовувати зубний порошок, господарське мило чи харчову соду. Для очищення не можна використовувати металеві щітки та інші абразиви, які можуть подряпати поверхню сковороди.

  7. Керамічні сковороди.
  8. Керамічний посуд потребує особливого догляду. Після приготування жир з поверхні сковорідки можна прибрати за допомогою паперового рушника. Для очищення нагару в керамічну сковорідку слід налити води та додати кілька столових ложок соди, накрити кришкою та варити на повільному вогні. Приміщення має добре провітрюватись, краще включити витяжку. Також для очищення керамічних сковорідок підійдуть газування.

  9. Сковороди із тефлоновим покриттям.
  10. При експлуатації сковорідок із тефлоновим покриттям слід бути дуже уважними, щоб на поверхні не з'являлися подряпини. Щоб запобігти подряпинам, для перемішування необхідно використовувати силіконові лопатки, а також рекомендується солити страви після приготування. Для очищення нагару на керамічних сковорідках можна використовувати миючий засіб, а також варто спробувати замочити посуд у теплій воді або для очищення використовувати харчову соду. Якщо нагар на сковорідці з'явився вже давно і його нелегко позбутися, краще подумати про придбання нової сковорідки.

  11. Сковорідка з нержавіючої сталі.
  12. Нержавіюча сталь не піддається появі корозії, проте сковорідки з нержавіючої сталі не застраховані від появи нагару. Для очищення посуду з нержавіючої сталі знадобляться м'які губки, активоване вугілля, кухонна сіль дрібного помелу або розчин соди та оцту. Після очищення потрібно промити сковороду із миючим засобом.

Правила безпеки при чищенні посуду від нагару

Чищення посуду від нагару вимагає дотримання техніки безпеки. По-перше, під час процедури на кухні не повинно бути домашніх тварин та дітей. По-друге, при чищенні посуду від нагару слід дотримуватись наступних правил безпеки:

  • провітріть приміщення;
  • надягайте захисні рукавички та маску під час роботи з хімічними речовинами;
  • після очищення необхідно добре промити посудину з миючим засобом і кілька разів обполоснути в проточній воді;
  • щоб уникнути поява нагару, своєчасно видаляйте жирні забруднення та використовуйте сковорідку тільки за призначенням;
  • не рекомендується використовувати абразиви для очищення сковорідок з антипригарним покриттям;
  • використовуйте виключно перевірені засоби очищення;
  • після очищення сковорідки протріть робочу поверхню, щоб усунути запах.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати пляшку для води?
    Як прибрати запах із пластикової пляшки для води?
    Богемське скло: історія, види, властивості
    Навіщо витирати посуд після миття?